Advokater langer ut mot RBK: – De har gjort alle feil det går an å gjøre

Advokat Per Arne Flod og idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner er svært kritiske til måten Rosenborg har håndtert saken mellom klubben, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun på.

Hoftun og Ingebrigtsen møter pressen etter forliket.

MØTTE PRESSEN: – Vi skilles som gode venner, sa Kåre Ingebrigtsen etter at partene hadde inngått forlik.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble i morgentimene enige med Rosenborg om et forlik i saken om ugyldig avskjedigelse. Dette skjedde etter to betente dager i retten.

– Jeg synes det er overraskende at man lar en sak gå så langt som dette. Det vitner om at man ikke har hatt den kontrollen man burde hatt, sier advokat Per Arne Flod til NRK.

– Og da sikter du til Rosenborg-ledelsen?

– Definitivt, svarer Flod kontant.

Mener Rosenborg har sviktet

Advokaten, som tidligere var John Carews agent, får støtte av idrettsjuristen Gunnar-Martin Kjenner. Sistnevnte er ikke nådig når han omtaler klubbens håndtering av saken.

Gunnar Martin Kjenner

KRITISK TIL RBK: Gunnar-Martin Kjenner er lite imponert over RBK.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Slik saken er presentert i media, må jeg si at Rosenborg har gjort så å si alle de feil det går an å gjøre i en arbeidsrettssak, sier Kjenner og fortsetter:

– Da tenker jeg på både dette med å ha et forhandlingsmøte før man går til oppsigelse eller avskjed, og dette med at avskjeden skjedde muntlig i stedet for skriftlig.

Videre presiserer han at mange formaliteter skal være oppfylt for å avslutte et arbeidsforhold. Gjennom det som fremkommer av media sin dekning, mangler det aller meste fra Rosenborgs side, mener Kjenner.

Hverken Rosenborgs styreleder Ivar Koteng eller Rosenborgs advokat Kristian Nordheim, ønsker å kommentere kritikken fra Flod og Kjenner.

– Kritikkverdig

Både Flod og Kjenner mener Rosenborg har opptrådt uprofesjonelt.

– Måten de har løst det på, er kritikkverdig. Det vi ser gang etter gang, er at det kommer ledere inn i idrettslag som ikke kjenner idretten og glemmer at regler utenfor idretten også gjelder når man opererer innenfor idretten, sier Kjenner og presiserer:

– Det er ikke sånn at arbeidsmiljøloven og andre helt sentrale regler ikke gjelder fordi man driver idrett.

Per A. Flod er kritisk til Rosenborgs håndtering av saken.

KRITISK: Per A. Flod er ikke imponert over Rosenborg-ledelsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flod mener Rosenborgs argumentasjon fremstår som konstruksjoner for å vinne saken, og at den vitner om en dårlig kultur fra Rosenborg-ledelsens side. Samtidig understreker han at han er glad partene inngikk forlik.

– Svekket omdømme

Selv om saken nå er ferdig, vil de siste måneders bråk henge over klubben.

Ivar Koteng

STYRELEDER KOTENG: Kjenner og Flod mener omdømmet til RBK er svekket etter saken mellom dem, Ingebrigtsen og Hoftun.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Saken er skadelig for Rosenborg, deres supporterne og skadelig for norsk fotball, som rammes av ting som dette, sier Flod og får støtte av Kjenner:

– Nå har de fått seg en smell og må leve med den situasjonen som er. Saken er avsluttet og forliket er inngått, og da er saken ferdig. Hvis det skal gjøres noe mer, må Rosenborg eventuelt selv ta initiativ for å bedre sitt omdømme, sier Kjenner.

For det er helt tydelig svekket nå?

– Ja, jeg mener det.

Siste nytt

 • Hovland fem slag bak lederen

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Det gir delt 18.-plass etter første dag.

  Det er fem slag opp til lederen Phil Mickelson, som med åtte birdier og en eneste bogey la nærmeste konkurrent to slag bak seg.

  50-åringen med fem majortitler blant sine 54 turneringsseirer jager sin første triumf på to år. (NTB)

  Valspar Championship - Final Round
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United

Sendeplan

Kl. Program Kanal