Forventer 25 000 i bybildet

Politiet i Trondheim ruster opp foran en av årets travleste festhelger. De er forberedt på mye bråk og vold.

immatrikulering

Cirka 24 000 personer vil være samlet i sentrum av Trondheim i helga.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Håvard Simonsen, forteller til NRK at de forventer mer folk enn normalt i bybildet, både på dag, ettermiddag og natters tid i helga.

– I forhold til det er det knyttet flere problemstillinger, sier Simonsen.

Håvard Simonsen

Politioverbetjent Håvard Simonsen forventer store folkemengder i sentrum i helga.

Foto: Henrik Sundgård
Omregulerer sentrum

Både Toppidrettsveka, Pstereo og fadderuka skal få plass i sentrum av Trondheim i helga. Det betyr at enorme folkemengder vil bli samlet på ett sted. I den sammenheng blir store deler av sentrum omregulert.

– Det kommer til å bli vanskelig å parkere og det vil bli kø inn mot byen både på dag- og ettermiddagstid. Jeg oppfordrer derfor folk til å ta kollektiv transport inn til sentrum, sier Simonsen til NRK.

På Toppidrettsveka forventes cirka 10 000 besøkende i byen, og på Pstereo-festivalen kommer mellom 7000 og 8000 publikummere hver dag. Samtidig er fadderuka hos studentene er i full gang.

– Vi forventer at mange folk er ute på byen og i den forbindelse har vi erfaring med at det tiltrekkes bråkmakere og folk som ikke klarer å oppføre seg, sier Simonsen.

Øker bemanningen

I forhold til de nattlige aktivitetene som skjer i helga har politiet rettet bemanningen mot sentrum. Måten politiet ruster seg opp på kan sammenlignes med 16. og 17. mai.

– Når 7-8000 mennesker skal hjem fra Pstereo-festival på natta og deretter skal på byen, så blir det fullt i sentrum. Vår erfaring er at når så mange folk er samlet på ett sted, så skjer det mer enn vanlig, sier Simonsen.