Normal

Flere vogntog fikk problemer på glatt føre

To vogntog skapte problemer på E6 i Oppdal, og ett kjørte av vegen på Riksveg 3. Men nå har kjøreforholdene bedret seg.

Vogntog utfor veien ved Ulvmoen

Her ved Ulvmoen på riksvei 3, stoppet ferden for vogntoget.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Siste: Det har blitt markant stillere. Forholdene har bedret seg betraktelig, sier Per Morten Trymer, trafikkoperatør hos vegtrafikksentralen.

Vogntog kjørte i vogntog

Et vogntog kjørte i morges av vegen på E6 mellom Fagerhaug og Ulsberg. I tillegg kjørte et nytt vogntog inn i dette. Tidligere var vegen sperret for større kjøretøy, deretter ble trafikken dirigert. Men nå er vegen åpen for normal trafikk, ifølge Statens vegvesen.

Ved Gafset i Stadsbygd har også et kjøretøy havnet i grøfta, og i 09.40-tida meldte politiet om en utenlandsk semitrailer som har kjørt av veien ved Ulvmoen i Rennebu og skadet et rekkverk.

Laster kart, vennligst vent...

I Melhus har en bil kjørt av vegen og snurret rundt i Øyåsbakkan i Melhus. Ifølge politiet klaget føreren av bilen på smerter i brystet og vedkommende er kjørt til legevakt. Bilen ligger i grøfta og er ikke til hinder for trafikken.

Bil av vegen i Melhus

En bil kjørte av vegen og havnet på taket i Øyåsbakkan i Melhus.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Enkelte er redde for å kjøre

Det er stedvis svært glatt i hele Trøndelag, spesielt på sidevegene hvor det ikke har blitt strødd enda. Vegvesenet får stadig telefoner fra bekymrede bilister.

– Enkelte er til og med redde for å kjøre. Men vi har alt tilgjengelig mannskap ute, og det jobbes iherdig med å strø og salte, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Robert Grønnslett.

Grønnslett regner med at kjøreforholdene blir bedre utover formiddagen.