Hopp til innhold

Flere siktet etter dødsfall i Stjørdal

Fire litauiske statsborgere er pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, etter at en mann ble funnet død i Stjørdal i natt.

tekniske etterforskere

Tekniske etterforskere jobber fortsatt på stedet.

Foto: erland knutsen / nrk

Det er blod på stedet. Politiet sier at det tyder på grov vold.

– Vi har funnet skader hos avdøde som er påført med vold, sier fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin til NRK.

Noen av de siktede bodde på gården der avdøde ble funnet, og alle de siktede bor for tiden i Stjørdalsområdet for å arbeide. Avhørene av de siktede pågår nå. Ingen har sålangt erkjent straffeskyld. Etterforskningen har pågått for fullt i hele dag og vil fortsette utover kvelden, opplyser politiet i en pressemelding.

– Avhørene tar lang tid fordi de foregår ved bruk av tolk. Det pågår flere avhør av vitner og de involverte nå, sier Ulvin.

Avdøde trolig litauisk statsborger

Ulvin sier at den avdøde mannen var i 20-årene og at også han trolig er litauisk statsborger.

– Men vi kan ikke fastlå noe med hundre prosents sikkerhet før vi har fått en obduksjonsrapport, understreker Ulvin.

Den avdøde vil bli obdusert i løpet av dagen, og politiet jobber opp mot litauiske myndigheter for å varsle pårørende. Klokka 18 varsler politiet at de fortsatt ikke har fått en foreløpig obduksjonsrapport.

Søndag formiddag vil politiet ta stilling til om noen av de siktede blir framstilt for varetektsfengsling.

Frigården, lånke, Stjørdal

Politiet har sperret av et stort område i Lånke, Stjørdal.

Foto: erland knutsen / NRK

Samlet på fest

De fire siktede og avdøde var samlet til fest på gården i går. Alle de fire siktede er menn. Politiet vet foreløpig ikke om det var flere deltakere på festen.

– Vi vet ikke nøyaktig hvorfor de var samlet eller om det var flere til stede, men vi vet at de har brukt rusmidler, opplyser Ulvin.

Politiet prøver nå å finne ut av hendelsesforløpet

– Vi har ikke bragt på det rene hvem som er gjerningsmannen, og hvilken tilknytning de andre har hatt, sier Ulvin.

Pressekonferanse om dødsfallet i Lånke, Stjørdal.

Se pressekonferansen med politiet og bilder fra stedet. Fra venstre: Fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulven, politiadvokat Anita Ravlo Sand og etterforskningsleder Tore Sparby.

Døde før politiet ankom stedet

Politiet rykket ut etter en melding kl. 04:30 fra AMK om en skadet person i Lånke i Stjørdal. Da politiet ankom stedet kort tid etterpå var vedkommende død.