Flere hører på radio i påska

En ny undersøkelse viser at det er trøndere og nordlendinger som hører mest radio. I tillegg svarer over halvparten at de forbinder påska med programmet Påskelabyrinten.

Viggo Valle er klar for påskelabyrinten

Med rundt 900.000 lyttere står radioprogrammet Påskelabyrinten sterkt i påsken.

Foto: Morten Andersen / NRK

En undersøkelse fra TNS Gallup viser at trøndere og nordlendinger er de som hører mest på radio i påska. Dette overrasker ikke påskelabyrint-general Viggo Valle

– Dette merker vi godt i Påskelabyrinten også. Det er veldig mange trøndere og nordlendinger som ringer inn, forteller Valle.

Valle har også et inntrykk av at det er flest trøndere og nordlendinger som lytter til programmet.

– Jeg bruker å si at vettet øker desto lenger nord man kommer, sier Valle.

Digitalradio - DAB - radio

Påske er høysesong for radiolytting, viser en undersøkelse utført av TNS Gallup. (Arkivfoto).

Foto: NRK

900.000 lyttere

I år er det 29. gang påskelabyrinten sendes. Programmets popularitet ser ikke ut til å avta. Over 50 prosent velger Påskelabyrinten som favorittprogram i påska.

– Jeg skjønner ikke at det går an. Jeg bruker å si at bare Nord-Kore kan vise til liknende markedsandel, sier Valle.

– Det som er veldig tilfredsstillende er at programmet ikke har vært en del av en mediestrategi. Programmet har bare blitt så populært av seg selv, legger Valle til.

Flyttet sending for første gang

Helt siden 90-tallet har programmet hatt fast sendetid på P1. Denne uken måtte programmet forskyve sendetiden for første gang. Årsaken var terrorangrepet i Brussel. Selv om dette aldri har skjedd før, er Valle sikker på at det var riktig å utsette sendingen.

– Det hadde ikke tatt seg ut. Påskelabyrinten er et underholdningsprogram, det blir helt feil å ikke ta innover seg hva som skjer rundt oss, sier Valle.

Radioprogrammet Påskelabyrinten med Viggo Valle, har et sterkere fotfeste hos mange enn programmer som påskenøtter og påskekrim.
Over 50 % velger Påskelabyrinten som favorittprogram i påska.

Det var ikke bare sendetidspunktet Valle måtte endre på.

– Det som ver litt spesielt er at det den dagen skulle være med en oppgave hvor svaret var Brussel. Jeg valgte å ta ut denne oppgaven fordi det ville blitt helt feil å si «kor ska vi reis?» også hadde svaret vært Brussel.

Savner ikke påskeferie

– I min snart 40 år lange karriere i NRK har jeg bare hatt påskeferie to ganger. Da var jeg på hytta i Grong og hadde abstinenser, forteller Valle.

Neste år er det 30-årsjubileum for det populære radioprogrammet. Hva som skjer med programmet etter det er usikkert.

– Jeg kan gå av med pensjon snart. Om jeg fortsetter med programmet etter 30-årsjubileet har jeg ikke bestemt meg for enda, sier Valle.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.