Hopp til innhold

Vold mot 15-åring skal være æresrelatert

Gutten som er sikta for vold mot en 15 år gammel elev i Namsos fengsles i to uker med brev- og besøksforbud.

Politiadvokat Anette Strøm Røsholdt før fengslingsmøtet

Politiadvokat Anette Strøm Røsholdt ønska å fengsle den unge mannen i fire uker. Retten mener derimot to uker bør holde til å etterforske saken ferdig.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Advokat Rolf Christensen før dagens fengslingsmøte

Forsvarer Rolf Christensen sier hans klient erkjenner å ha utført volden mot 15-åringen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Saken oppdateres.

Politiet ønska å fengsle siktede i fire uker, men fikk ikke medhold av retten i det. Siktede har innrømmet å ha angrepet 15-åringen og gikk med på fengslingen i dag.

Volden skal være æresrelatert.

– Han gav en forklaring til politiet i går kveld og han erkjenner de faktiske forhold. Han har vært inne på motivet, og sånn jeg oppfatter det, så er dette et motiv som er knytta opp mot familiens ære, sier forsvarer Rolf Christensen.

– Hva vil de si?

– Det vil jeg ikke kommentere nærmere, sier Christensen.

Siktede erkjenner straffskyld for volden.

Utvider siktelsen

Politiet sikta først den antatte gjerningsmannen for kroppsskade, men har i dag utvida siktelsen til å gjelde grov kroppsskade. Siktelsen har en strafferamme på ti års fengsel.

Det var mandag en 15 år gammel gutt ble angrepet i Namsos av en eldre ungdom med en skarp gjenstand. 15-åringen fikk et dypt kutt i ansiktet og måtte sy 25 sting.

Han ble skrevet ut fra sykehuset tirsdag.

Etterforsker sammenheng

Politiet etterforsker nå om voldsepisoden utenfor Namsos ungdomsskole kan ha sammenheng med andre alvorlige voldsepisoder i samme miljø.

I miljøet fra det landet som gutten kommer fra, var det kvelden før også en alvorlig voldshendelse der barnevernet ble koblet inn i forbindelse med at en jente ble banket opp.

– Det er noe vi må etterforske de nærmeste dagene. Vi må finne ut om det er en sammenheng mellom disse hendelsene, og andre, sier Namsos-lensmann, Svenn Ingvar Viken til NRK.