Disse får du se på Steinkjerfestivalen 2014

Steinkjerfestivalen kan i dag presentere de første artistene til neste års festival. Og de fem første bookingene vitner om at det blir noe for enhver smak sommeren 2014.

Maria Mena

Maria Mena er en av trekkplastrene på årets Steinkjerfestival. – Publikum vet at på her får de trolig flere av de mest spennende og aktuelle norske kvalitetsartistene enn på noen annen festival i Norge, sier festivalsjef Svein Bjørge.

Festivalsjef Svein Bjørge sier til NRK.no at de er veldig stolte av årets liste, og mener den foreløpige artistlista viser både kvalitet og bredde. Og det er en tydelig satsing på norske artister på festivalen som går av stabelen 27. og 28. juni.

– Det ligger i Steinkjerfestivalens visjon "Norsk musikk er bra nok!". Det norske publikummet elsker sine egne artister, og det er jo veldig hyggelig, sier han.

– Lett å få artister til å si ja

Festivalsjef Svein Bjørge.

Sjef for Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge.

Foto: Silje Kolaas

Festivalen presenterer gjerne internasjonale artister også, men Bjørge sier at det ikke nødvendigvis er en prioritet.

– Vi er ikke så opptatt av å presentere de siste hippe internasjonale artistene som kan være store det ene året, men glemt året etter, sier han.

– Er det lettt å få artister til å si ja til Steinkjerfestivalen?

– Ja. Festivalen har fått et veldig bra rykte i artist- og agent-Norge. Grunnen er et fantastisk og lyttende publikum, stemningen under festivalen og at den er profesjonelt drevet.

Når bookingjobben er gjort, regner Bjørge med at de vil ha mellom 35 og 40 artister på plakaten.

Maria Mena

En av årets hovedartister er Maria Mena, som i år ga ut sitt sjuende album. Mena skriver musikken sin selv, og har hatt en rekke hits oppgjennom årene. Lørdag 28. juni står hun på den store scenen i Rismelen.

– Hennes konsert på Norwegian Wood i år fikk anmelderne til å ta frem superlativene, sier Bjørge, som lover publikum en stor liveopplevelse.

Se video av Maria Menas «I Always Liked That» fra hennes siste utgivelse «Weapon in Mind»:

Violet Road

Violet Road er tilbake etter en heidundrende konsert under årets Steinkjerfestival.

Bandet fra Kåfjord består av de fem brødrene Rundberg samt Kjetil Holmstad-Solberg, og kommer med nytt album til våren.

Mange vil kanskje huske samarbeidet med Åge Aleksandersen på låta «Last Days in India». Her er en video fra da de fremførte låta i NRK-programmet Lindmo i april:

Moddi i kirka

Moddi fra Senja ble først kjent gjennom NRK Urørt, men har bygget en solid karriere etter det. Hans debutalbum «Floriography» ble nominert til to Spellemannpriser.

Låta «House By the Sea» fra hans andre album er en av de mest spilte låtene på radio i år. I oktober kom hans tredje album, «Kæm va du?», med tekster av kjente, nordnorske poeter.

– Moddi vil skape magi i Steinkjer kirke, tror festivalgeneral Bjørge.

Moddi

Pål Moddi Knutsen.

Foto: Hilde Mesics Kleven
Skambankt

Skambankt.

Skambankt og Black Debbath

Skambankt har vært Kaizer Orchestra-gitarist Terje Winterstø Røthings andre bandprosjekt. Men når Kaizers nå har gitt seg, er det full satsing for rockerne fra Jæren.

Bandet har fire album og masse live-spilling, inkludert oppvarming for AC/DC på Valle Hovin, under beltet. Ifølge Bjørge kommer de snart med nytt album, og vil dermed være høyaktuelle neste sommer.

Mer rock blir det når Black Debbath inntar festivalscenen. Stonerrockerne med Lars Lønning og Egil Hegerberg i spissen vet å lage fest, noe de beviste da de spilte på Steinkjerfestivalen også i 2009.

Egil Hegerberg har også opptrådt solo på festivalen, og på samme måte som hos Bare Egil, er også Black Debbaths tekster fulle av humor.