NRK Meny
Normal

Fem politifolk måtte til for å hente ut alvorlig skadd mann ved utested

Politiet er rystet over at fulle folk hindrer dem i å gjøre jobben sin.

Laster kart, vennligst vent...

En 21 år gammel mann ligger nå på St. Olavs Hospital med en alvorlig hodeskade. En mann på 20 år er siktet for kroppskrenkelse med alvorlig skade som følge. Politi og ambulansepersonell som kom til stedet ble hindret i å gjøre jobben sin.

Kaotiske forhold

En horde fulle folk møtte politiet da de kom til utestedet The Mint nederst i Nordre gate like før klokka 02.30 natt til søndag.

– Vi fikk melding klokka 02.18 om at det hadde vært en slåsskamp ute på gata. Èn person lå livløs på bakken, sier operasjonsleder Trude Carlsson til NRK.

– Det var svært kaotisk da patruljene våre kom til stedet fordi det var så mye folk. Innimellom der fant vi mannen, som var bevisstløs. Flere personer prøvde å hindre oss i å komme fram til den skadde.

Sendte tre patruljer til stedet

Ifølge Carlsson sendte politiet tre patruljer inkludert en innsatsleder til Nordre gate. Alt i alt deltok fem politifolk i aksjonen, som først ble omtalt av adressa.no.

– Når vi får melding om alvorlige hendelser sender vi alltid flere. Vi vet aldri hva som møter oss når vi kommer til sånne plasser.

Ifølge Trude Carlsson er det ikke hverdagskost at folk oppfører seg slik mot politiet.

– På tross av at det lå en bevisstløs person på bakken opplevde patruljene at flere forsøkte å hindre dem i å gjøre jobben sin. Det er veldig betenkelig.

– Folk flest har respekt for politiuniformen og den oppgaven vi er satt til å løse.

Kjente hverandre fra før

Ifølge vitner på stedet skal de to som slåss ha kjent hverandre fra før. Etter slåsskampen lå altså den ene igjen bevisstløs på bakken.

– Vi vet ikke om det var slag eller selve fallet som førte til at vedkommende mistet bevisstheten, sier Trude Carlsson.

Hun forteller at politiet sendte tekniske etterforskere til stedet for å sikre blodspor som kan bidra til å forklare hendelsesforløpet.

– Det skal ikke ha vært mye blod der.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.