Feiret med sigar og champagne

Erik Hamrén kunne endelig tenne seierssigaren etter at Rosenborg søndag kveld sikret seriemesterskapet med 2-0 over Molde.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dermed fikk RBK også skikkelig revansj etter nederlaget i cupen mot Molde. I serien er det fortsatt ingen som har slått Rosenborg i år.

Gratulér RBK med gullet

– Nå skal jeg feire med både sigar og champagne, for det blir jo altfor sent å vente til vi kommer til Trondheim klokken 04.00 i natt. Da er festen slutt, sa en glad Hamrén til pressen etter kampen.

Ivers-mål

Steffen Iversen scoret det forløsende målet og ble «man of then match» i Molde.

– Ikke min viktigste scoring, men viktig var den. Og så blir det bare morsommere og morsommere å spille fotball jo eldre man blir, sa Iversen som på ingen måte har planer om å putte fotballskoene på hylla de nærmeste årene.

– Nei, det har jeg ikke engang begynt å tenke på, sa han til NTB etter kampen.

Det ble en sjanserik kamp på Aker stadion der lagene dominerte en omgang hver. Forskjellen på lagene var at Rosenborg klarte å omsette et par av sjansene sine til mål, mens Molde ikke hadde dagen for den store effektiviteten – tross store tilbud.

Praktfullt mål

Typisk for Rosenborg kom Steffen Iversens og Trond Olsens mål helt på tampen av kampen. Det sto 0-0 helt til det gjensto 12 minutter av ordinær tid.
Steffen Iversens mål kom på et praktfullt langskudd fra 17-18 meter, hardt og med innoverskru. Et nydelig mål.

Molde kjørte offensivt i håp om en utligning. I stedet sørget Trond Olsen for å sette spikeren i Molde-kista, da han først lurte av Moldes Kristoffer P. Vatshaug og deretter satte ballen bak Knut D. Lillebakk fra veldig skrå vinkel.

Etterpå kunne Rosenborg-spillerne feire ute på banen, med 2-300 RBK-supportere på tribunen som naturligvis var full av begeistring etter at erkerivalen var slått og seriemesterskapet sikret.

– Fortjent

Molde-trener Kjell Jonevret var blant gratulantene.

– Det er fantastisk at et lag går gjennom 26 serierunder uten tap. Rosenborg har virkelig fortjent dette. De har vært stabile og gode gjennom hele sesongen, sa Jonevret.

Selv må han konsentrere seg om å berge sølvet i serien og naturligvis gullet i cupen.

– Seriesølvet tror jeg vi skal klare, selv om Stabæk har rykket nærmere. Det er fire serierunder igjen og vi leder fortsatt med god margin i den kampen, sa Jonevret.

Tettet rom

Rosenborg hevet seg kollektivt mange hakk i andre omgang, ikke minst gjelder det Steffen Iversen som står igjen som Rosenborgs beste, sammen med keeper Rune Almenning Jarstein. Han hadde en rekke gode redninger, og holdt RBK inne i kampen i Moldes gode periode i første omgang.

I andre omgang skrudde Rosenborg intensiteten opp og tettet alle rom. Det ble færre muligheter for Makhtar Thioune og de andre senegaleserne som rullet opp det ene angrepet etter det andre flør pause.

Hos Molde gjorde Knut Olav Rindarøy igjen en god kamp, og var lagets beste. Lillebakk og Thioune gjorde en god første omgang, men klarte ikke å følge opp i andre.