NRK Meny
Normal

Færre vaksinerer barna

Mange foreldre nekter å vaksinere barna sine. Helsemyndighetene frykter derfor epidemier av sykdommer, som har vært utryddet i Norge.

Baby fra Trondheim blir vaksinert.

De siste årene har det vært en rekke utbrudd av kikhoste og tuberkulose i Trondheim.

- Oppblomstring av tuberkulose og andre smittsomme sykdommer kan bli resultatet, dersom folk lar være å vaksinere barna sine, sier kommuneoverlege Helge Garåsen i Trondheim. 

Vil ikke vaksinere barna

Reidun Jakobsen er naturmedisiner. Hennes to døtre har aldri fått en eneste vaksine. I fjor ble 89 prosent av babyene i Sør Trøndelag vaksinert. For noen år siden var tallet langt over nitti prosent.

Reidun Jacobsen sier hun har satt seg grundig inn i temaet, og hun er ikke redd  for å la være å vaksinere barna, noe som er stikk i strid med rådene fra norske helsemyndigheter.

Skremselspropaganda

Kommuneoverlege Helge Garåsen i Trondheim mener skremselspropaganda er årsaken til at flere enn før lar være å vaksinere barna.

- Folk tar en stor risiko ved å la være å vaksinere, sier Garåsen. Det mener også helsesøster Randi Selnes. Hun har selv opplevd at folk har fått varige men av sykdommer vi nå kan vaksinere mot. Hun mener foreldre tar et stort ansvar dersom de ikke vaksinerer barna.

 

 

 

 

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.