NRK Meny
Normal

Færre sexannonser

Antall sexannonser fra prostituerte i Trondheimsområdet går kraftig ned.

Prostitusjon
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Nedgangen viser at loven mot kjøp av seksuelle tjenester er effektiv, mener politiet i Sør-Trøndelag. De mener loven er årsaken til at de har registrert det laveste antallet sexannonser siden registreringen begynte.

13 annonser

- Vi har fulgt dette markedet når det gjelder annonser for salg av seksuelle tjenester fra 2004. På topp har det vært 45 til 50 annonser i uka. I forrige uke hadde vi et annonsetall på 13. Det er klart at det er veldig lavt og det laveste vi har registrert på de fire årene vi har holdt på, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Ove Sem.

Ingen pågrepet i Trondheim

Ove Semb, Stasjonsjef, Sentrum politistasjon, Trondheim

Ove Sem

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

I motsetning til Oslo har Trondheim en mer skjult prostitusjon. Derfor er det først og fremst via nettet at de prostituerte annonserer med salg av seksuelle tjenester. Så langt er ingen i Trondheim pågrepet for sexkjøp etter at forbudet ble innført, men politiet varsle flere aksjoner i året som kommer.

Les: Politiet vil ta horekundene

- Jeg har forventninger om at denne loven skal virke på folks holdninger. Jeg kan samtidig forsikre at politiet kommer til å aksjonere i forhold til denne loven uten å bekjentgjøre tid og sted. Vi har i hovedsak et innemarked i Trondheim og sånn sett er vi litt annerledes stilt enn Oslo og de andre store byene, sier Sem.