Hopp til innhold

Etterlyser piratdrosjeaksjon

Det er flere piratdrosje i Trondheim sentrum enn på lenge. Nå må politiet ta et nytt oppgjør med den kriminelle virksomheten, mener Norgestaxi.

Pirattaxi
Foto: NRK

Politiet bør ta et nytt oppgjør med pirattaxi-kjøringa i Trondheim. Det mener daglig leder i Norgestaxi, Geir Lerdal. Han sier det er flere piratdrosjer i Midtbyen nå enn på lenge.

 

- Ofte står de i veien når våre biler skal frem for å hente kunder. De skaper utrygghet i sentrum blant våre sjåfører, sier han til NRK Trøndelag.

-Må aksjonere

Det er høysesong også for piratdrosjene i Trondheim sentrum. Selv om drosjenæringas køordning de siste helgene har vært en suksess, tyr mange til den ulovlige varianten. For piratdrosjene tilbyr fortsatt billigere og raskere turer. Nå må politiet igjen aksjonere, mener Geir Lerdal i Norgestaxi.

- Vi ser at så snart politiet kommer på banen og legger ned bruksforbud for en del biler, så minsker det problemet. Vi er veldig takknemlige for at politiet har gjort noe ved et par anledninger, og nå ønsker vi at de aksjonerer igjen, sier Lerdal.

-Må prioritere

Politiet er kjent med situasjonen, men har ikke kapasitet til å gjennomføre større aksjoner før jul. Men piratdrosjekjøring skal prioriteres framover, sier leder ved trafikkseksjonen, Arne Engtrø.

- Det vil vi gjøre. Men akkuar disse månedene har det vært en kraftig økning av påkjørsler av fotjengere, og med de ressuresene vi har, så har vi valgt å prioritere å gjøre noe med det fremfor piratdrosjene, sier Engtrø.

Han forklarer at politiet vil komme på banene så snart at trafikkforholdene normaliserer seg hva angår trafikkulykker.

- Da skal vi ta for oss piratdrosjenæringen, sier han til NRK Trøndelag.