Hopp til innhold

En orgie i fyll, kåtskap, løgn og fornedrelse

Det beskrives som et nachspiel fra helvete. For dramaet «Hvem er redd for Virginia Woolf» ved Trøndelag Teater byr på en orgie i fyll, kåtskap, løgn og fornedrelse.

Virginia Wolf Trøndelag Teater
Foto: Morten Andersen/NRK

Men på scenen er det også kjærlighet og humor, og regissør Marit Moum Aune har et stjernelag av skuespillere med seg i stykket.

– Som å være kokk

Marit Moum Aune

Marit Moum Aune har regien på Trøndelag Teater.

Foto: Morten Andersen/NRK

De vet å utfordre, terge og plage hverandre ekteparet Martha og George i dette amerikanske skuespillet skrevet av Edward Albee. Og Janne Kokkin og Trond-Ove Skrødal er håndplukket for rollene.

– Å være instruktør er nesten som å være kokk. Du må ha gode råvarer i form av tekst og skuespillere. Dette er skuespillere i toppklasse i Norge, og nå slår de ut i full blomst, sier regissør Marit Moum Aune til NRK.

Janne Kokkin har hatt mange roller, men sier dette er en av de største.

– Det er en fantastisk rolle, og jeg spiller en dame som ikke helt har fått så mye ut av livet sitt. Men hun har et kraftig potensial hun går og gjærer på, sier Kokkin.

Nachspiel

Handlingen skjer hjemme hos dem, og de har invitert det unge ekteparet Nick og Honey, spilt av Andreas Stoltenberg Granerud og Mira Dyrnes Askelund, på nachspiel.

– Vi leker mye og koser oss med å utforske kaoset. Dette er gøy og jeg oppdager noe nytt hele tiden, sier Stoltenberg Granerud.

Så mye kos er det ikke på scenen, men ektheten i dramaet gjør inntrykk og her er mye som publikum kan kjenne seg igjen i.

1960-tallet

– Publikum ler og det er mye gjenkjennbart. Det er nachspiel og plutselig er det kjempesvart, og sånn er jo livet, mener Marit Moum Aune.

– Stykket er skrevet på 1960-tallet, men oppleves som samtidig. Men kjønnsrollene kommer tydelig fram, og det skjer noe med damene som ikke får utvikle seg og som må stå bak mennene sine, mener regissøren.

Mira Dyrnes Askelund (Honey), Andreas Stoltenberg Granerud (Nick), Janne Kokkin (Martha) og Trond-Ov

Andreas Stoltenberg Granerud (Nick), Janne Kokkin (Martha) og Trond-Ove Skrødal (George) spiller i stykket ved Trøndelag Teater.

Foto: Øystein Eugene Hermstad/Trøndelag Teater