Hopp til innhold

Elton John kommer til Trondheim

Den britiske artisten kommer med fullt band til Sverresborg Arena neste sommer. Arrangørene tror de 10.000 billettene vil gå raskt unna.

Elton John i Stavanger8

Elton John kommer med band til Trondheim. Her fra en konsert han holdt i Stavanger for noen år siden.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Folk kan forvente seg en fantastisk kveld. Han kommer med bandet sitt og spiller to til tre timer i forhåpentligvis flott vær den 1. juli 2016, sier Kristian Digre i Trondheim Concerts.

Det er ikke mange artister som kan vise til en like lang hit-katalog som Sir Elton John. De fleste kjenner låter som Rocket Man, Your Song, Don't Let The Sun Go Down On Me, Crocodile Rock og Nikita.

Nå blir det mulig å høre flere av disse live på Sverresborg til sommeren.

– Klart det er artig å lykkes med å få ham hit. Vi har jobbet med dette i en måned og var lenge redde for at det ikke ble noe av, sier Digre.

Han vil ikke si hvor mye det koster å få verdensstjerna til Trondheim, men innrømmer at det er en av de mest krevende artistene de har booket når det kommer til overnatting, bespisning og transport.

Artisten spiller konsert i Ålesund dagen før han kommer til trønderhovedstaden.

13 år siden sist

Elton John

Elton John er kjent for sine fargerike sceneantrekk, men har kanskje tonet det noe ned de siste årene.

Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS

Elton John har spilt i Trondheim én gang tidligere. I 2003 holdt artisten en konsert på Torvet i Trondheim for 10.000 publikummere. Den gangen kom han alene med pianoet.

– Det kommer til å bli en helt annen konsert nå. Når han har med bandet blir det et helt annet trykk på konserten. I tillegg blir det en langt større produksjon og en større visuell opplevelse, sier Digre.

Da Mark Knopfler spilte på Sverresborg i sommer, ble alle billettene revet bort i løpet av sju timer. Arrangøren tror det kan bli rift om billettene også denne gangen. Men å slippe flere enn ti tusen inn på området, blir ikke aktuelt.

– Vi må ta litt hensyn til at det skal være koselig å gå på konsert også. Man skal ikke stå som sild i tønne. Det blir nok et voksent publikum og det må være mulig å både kunne gå på toalettet og kjøpe seg mat og drikke. 10.000 er et kurant antall mennesker, sier Digre.

Flere sommerkonserter

Trondheim Concerts, som har arrangert alle konsertene på Sverresborg, mener at Elton Johns konsert stadfester Trondheims posisjon som en bra konsertby.

Det har i flere år vært en diskusjon om hvorfor Trondheim ikke har greid å få like store artister til byen som for eksempel Bergen. Nå håper Digre at Trondheim også begynner å komme på kartet når store artister skal til Norge.

– Det er viktig å selge billetter raskt og det er viktig at artistene vet dette. De vil ikke dra til steder hvor det er halvfullt og som selger dårlig. At folk gikk mann av huse for konsertene i sommer er gull verdt for oss når vi jobber med å skaffe nye artister og band til byen.

Billettene til konserten med Elton John i Trondheim legges ut for salg klokka 09 fredag 30. oktober.

– Jeg tror det kan bli en magisk kveld til neste år, sier Digre.