NRK Meny
Normal

Elias hevder seg fortsatt godt

Snøscooterkjøreren Elias Ishoel fra Oppdal fortsetter å imponere i USA. Lørdag ble det tredjeplass i et mesterskap i Michigan.

Elias Ishoel

Elias Ishoel har satset som profesjonell scooterkjører i USA de siste årene.

Foto: Privat

Ishoel har de siste årene satset stort på scooter-konkurranser i USA, og lørdag kjørte han i Amsoil Championship Snocross i Mt. Pleasant, Michigan.

Tredjeplass

Det endte altså med en tredjeplass i klassen Pro Open.

– Han hadde en dårlig start, og var ut blant de siste i feltet. Banen var veldig oppkjørt og røff, noe som Elias liker godt. Men han hentet inn en etter og kjørte seg altså opp til en god plassering, opplyser hans mor, Barbro Ishoel, til NRK.

Elias Ishoel

Elias Ishoel kom på tredjeplass i helgas konkurranse i Michigan.

Foto: Privat

Allerede i november 2014 fikk den da 16 år gamle Ishoel tilbud om å kjøre snøscooter som proff, og de siste årene har han tilbrakt flere av vintermåneden i USA i tillegg til at han har tatt utdanning som snekker i Norge.

Satser alt

I løpet av disse årene har han rukket å bli en populær utøver. Mye fordi han satser alt når han kjører.

– I USA er det motorsport som gjelder, og løpene vises på tv og det er tusenvis av tilskuere til stede når vi kjører. Så det er stort ja, sa Elias Ishoel til NRK etter fjorårets sesong som endte med en tredjeplass i Pro lite-klassen som profesjonell snøscooterkjører.