NRK Meny
Normal

Tok ti førsteplasser som proffkjører

17 år gamle Elias Ishoel fra Oppdal har nettopp avsluttet en sesong som snøscooterkjører i USA. Og det gjorde han med ti førsteplasser i løpet av sesongen.

Elias Ishoel

Elias Ishoel fra Oppdal er profesjonell snøscooterkjører i USA.

Foto: Gary Walton

Dermed endte unggutten på tredjeplass sammenlagt i Pro lite-klassen som profesjonell snøscooterkjører. Dette er den nest største klassen for scootere på 600 kubikk.

Elias Ishoel

Elias Ishoel på pallen.

Foto: Privat

Tusenvis av tilskuere

– I USA er det motorsport som gjelder, og løpene vises på tv og det er tusenvis av tilskuere til stede når vi kjører. Så det er stort ja, sier Elias Ishoel til NRK.

Akkurat nå er han hjemme på påskeferie, men også på Oppdal blir det litt scooterkjøring.

– Ja, jeg skal teste litt utstyr og kjøre litt i løpet av påska, forteller han.

Mens sesongen i USA pågår bor han sammen med sin mor og far i Hull City i Minnesota. Der er det godt tilrettelagt for scooterkjøring.

Kunstig snø

– Jeg er med i et fabrikkteam og har god tilgang på utstyr. Det produseres også kunstig snø som vi kjører på. Så jeg lever et bra liv og får kjøre scooter nesten hele tida, sier 17-åringen.

Elias Ishoel fikk tilbud om å kjøre snøscooter i USA i november i 2014 og slo til.

– Det har gått veldig bra, men i fjor var jeg uheldig og brakk ankelen den andre treningsdagen. Dermed var jeg ute i en lang periode, og kom ikke i gang med sesongen før etter nyttår, sier Elias Ishoel.

Men etter skaden har han slått kraftig tilbake, og vant sju strake seire i Pro lite-klassen mot slutten av sesongen.