Hopp til innhold

El-taxien kommer!

Trenger du å lette samvittigheten etter en fylletur på byen - kan du snart få miljøvennlig transport hjem fra byen.

Think City
Foto: NRK

Innen julebordsesongen settes to El-taxier i drift i Trondheim.

Om knappe to uker kan daglig leder i Ecotaxi, Audun Asphjell starte opp el-motoren og å gi drosjekunder i Trondheim et miljøvennlig transportalternativ.

- Vi har kjørt EL-bil selv i sju år både jeg og faren min, og er stor fan av det som fremkostmiddel.

- Det har vært snakk om at man ønsker en mer miljøvennlig transport,og da ønsker vi å være med å bidra til det, sier han.

Nummer 1 og 2 til Trondheim

- Vi syns jo det er litt stas at serienummer en og to av den nye Think kommer til trondheim som El-taxi, sier Asphjell.

Think el-taxi

El-drevne drosjer har vært testet ut i både Moss og Bergen med vekslende hell. Men bilene som nå skal settes ut i Trondheim skal ha lengre rekkevidde og bedre batterikapasitet enn tidligere el-taxier.

- Ifølge brosjyrene for Think'en går den i 18 mil, men de har testa den og den kan faktisk gå opptill 22 mil med det batteriet som brukes i den nye modellen.

- Så hvis du kjører 22 mil i en bil med bytrafikk kan du faktisk kjøre et helt drosjeskift på det batteriet.

Stor nok?

El-taxiene er betydelig mindre enn drosjene som går på fossilt drivstoff. Men til tross for at det bare en plass til én passasjer mener Asphjell plassen mer enn stor nok.

- Det er på ikke så lite som mange tror. Det blir transport av en passasjer, men det viser seg at 80%av drosjeturer på dagtid er med bare en passasjer, sier han.

GRØNT nummer

El-taxiselskapet har foreløpig ikke skaffet seg et GRØNT nummer som kundene kan ringe for å bestille miljø-taxien. Foreløpig har selskapet Ecotaxi gjort en avtale med Trøndertaxi slik at kundene kan ringe og spørre "el-taxien."