NRK Meny
Normal

Dømt for grov voldtekt av kona

En hivsmittet mann i 20-årene er dømt for grov voldtekt av sin egen kone. Mannen fikk fem års fengsel i Inntrøndelag tingrett.

Inntrøndelag Tingrett, Steinkjer

Inntrøndelag tingrett har dømt mannen i 20-årene til fem års fengsel.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ifølge Trønder-Avisa bor paret i sørdelen av fylket, og mannen er dømt for å ha tvunget kona til å ha ubeskyttet sex med han.

Rev av henne klærne

Det alvorligste overgrepet skal ha skjedd i 2014 da han ifølge dommen rev av henne klærne og tvang henne til å ha samleie.

Paret er av utenlandsk opprinnelse, men traff hverandre i Norge og giftet seg. Etter en ferie i hjemlandet, bestemte mannen seg for å gå fra kona. Etter dette oppstod det problemer i forholdet.

Nekter straffskyld

Mannen har nektet straffskyld, og politiet har ikke funnet biologiske spor i saken. Tingretten valgte likevel å tro på forklaringen til den fornærmede kvinnen.

Mannen i 20-årene ble også dømt til å betale kona 200.000 kroner i erstatning, skriver avisa.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.