Dødsulykke var falsk melding

Politiet rykket ut natt til lørdag etter at en person ringte og meldte fra om at han var skadd i en dramatisk utforkjøring. Men dette stemte ikke helt med virkeligheten.

Det var i 01.40 tida natt til lørdag at politiet fikk inn ei dramatisk melding om ei utforkjøring i Statsbygda i Rissa.

- Mannen som ringte sa at det var behov for helikopter og at det lå flere døde personer på stedet, forteller operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Morten Stene.

Politiet rykket ut med store ressurser til det de trodde var ei alvorlig ulykke. -I tillegg til våre patruljer var det minst tre ambulanser og brannvesenet var også med, sier Stene.

Ingen skadd

Selv om det hadde skjedd ei utforkjøring, fant politiet fort ut at det ikke var snakk om noen alvorlig ulykke. På stedet ble de møtt av bilføreren og en hund, som begge var uskadd.

Mannen, som er i slutten av 20-årene, ble øyeblikkelig mistenkt for promillekjøring. Det var også han som hadde ringt politiet med den dramatiske meldinga.

-Svært uheldig

Stene sier det er svært uheldig at noen melder fra om falske ulykker på denne måten. - I teorien kunne det ha skjedd noe på ordentlig der vi ville hatt behov for de ressursene vi sendte unødvendig til Rissa, sier han.

Det er opprettet en promillsak mot mannen, men politiet kan ikke si noe om den falske meldingen vil få konsekvenser for ham. Lensmannskontoret i Rissa skal etterforske saken neste uke.