NRK Meny
Normal

Får ikke nok av Dario Fo

Den kritikerroste enmannsforestillingen «Mistero Buffo» av Dario Fo spilles igjen på Trøndelag Teater – etter påtrykk fra publikum.

Video Nilsens mange ansikter

VIDEO: Nilsens mange ansikter.

«Mistero Buffo» er en samling satiriske monologer skrevet av den italienske dramatikeren Dario Fo. Monologene er iscenesatt av Terje Strømdahl, og det er gjøgler og skuespiller Hans Petter Nilsen som står alene på scenen.

Publikumsvinner

Forestillingen hadde premiere i Theatercaféen på Trøndelag Teater i januar. Publikum strømmet til etter gode kritikker, og teateret måtte sette opp ekstraforestillinger.

Nå vil teatersjef Kristian Seltun gi flere sjansen til å overvære gjøglermonologene og setter opp stykket igjen i tidsrommet 26. oktober til 17. november.

– Dette gjør vi rett og slett fordi publikum ønsker flere forestillinger, sier informasjonsrådgiver Sissel Grønlie ved Trøndelag Teater til NRK.

– Det er dessuten en mindre produksjon som er lett for teateret å ta opp igjen, sier hun.

"One night only" i Lensvika

Lensvikbyggen trenger imidlertid ikke reise til Trondheim for å få Fo. Nilsen har medvirket i Kibneb-festivalen i Lensvika i 10 år og har ifølge informasjonssjefen lyst til å gi noe tilbake til stedet og menneskene han har blitt så glad i. Derfor oppføres stykket i Lensvik samfunnshus lørdag 5. november.

– Skuespiller Hans Petter Nilsen synes det er stas å få komme tilbake og gjøgle for trønderne, forteller Sissel Grønlie.