NRK Meny
Normal

Dampende teater

Det går hett for seg på Trøndelag Teater når lettkleddedamer inntar scenen i stykket Chicago til helga.

Chicago på Trøndelag Teater
Foto: Heidi Hagerup Uddu / NRK

Chicago er et stykke som er basert på en sann historie i fra 1920-tallet. De to erkerivalene Velma Kelly og Roxie Hart er begge tiltalt for drap. I rettssak full av sleipe advokater og skruppelløse journalister gjør de to fengselsfuglene alt de kan for å komme på forsidene i avisene.

Se video:

Video nsps_upload_2009_3_16_16_12_21_836.jpg

I en verden styrt av menn blir rettsaken etter hvert til parodi og opphøyet til glamorøse kjæledegger av pressen.

- En drøm i oppfyllelse

Chicago på Trøndelag Teater

Evelyn Jons spiller Velma Kelly.

Foto: Heidi Hagerup Uddu / NRK

- Jeg har hatt lyst til å spille i dette stykket helt siden jeg så det for første gang, 18 år gammel i London, sier Evelyn Jons.

Hun spiller den svært så manipulerende Velma Kelly.

- Det er en kjempeutfordring å spille i dette stykket. I motsetning til Cabaret, som vi satte opp i fjor, inneholder Chicago mer dans og koreografi. Og alt må sitte like godt for at det skal bli bra, sier Jons.

Selv om stykket foregår på 20-tallet mener regissør og koreograf, Tomas Adrian Glans at stykket fortsatt er aktuelt.

- Når jeg sier at stykket er aktuelt så tenker jeg på for eksempel Knutby-drapet og drapene på Orderud gård. I disse sakene fikk de tiltalte tildelt ulike roller av media, sier Glans.

Stor oppsetning

Chicago på Trøndelag Teater

Det går hett for seg i stykket Chicago.

Foto: Heidi Hagerup Uddu / NRK

Chicago, som første ble satt opp i 1975, har siden den gang hatt suksess verden over. Sist den ble satt opp i Norge var på Oslo Nye Teater i 2002. Samme året ble også stykket filmatisert og vant seks Oscar-priser.

- For meg er dette en fantastisk utfordring, men også en stor mulighet sier. Det er flott å kunne samspille med så mange gode skuespillere, musikere og dansere, Silje Lundblad som spiller Roxie Hart.

Stykket har premiere lørdag 21. Mars og går fram til sommeren.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.