Brannen på Orkanger: – Usikkert om alle gassbeholdere har gått av

Brannen er slukket i industribygget på Orkanger, men det er fare for at den kan blusse opp igjen. Flasker med acetylen i bygningen gjør at sperringene opprettholdes til mandag.

Brann Orkanger, søndag

Slik ser det nedbrente industribygget ut, søndag ettermiddag.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Brannen er slukket, og de fleste enhetene har dratt fra stedet. Men det er stort bygg, så det er fare for at det kan blusse opp igjen. Politiet har overtatt sikring av området og vi har jevnlige kontroller, sier vaktleder ved 110-sentralen, Frank Hansen, søndag morgen.

Det var lørdag ettermiddag en industribygning i Orkanger begynte å brenne. Nødetatene var raskt på stedet, men da sto bygningen allerede i full fyr. Hansen opplyser at bygningen er totalskadd.

Brann Orkanger, søndag

Sikkerhetsavstanden på 100 meter vil bli opprettholdt til i hvert fall mandag, opplyser politiet.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Usikkert om alle gassbeholdere har gått av

Brannvesenet satte en sikkerhetsavstand på 100 meter fra brannen lørdag kveld, på grunn av eksplosjonsfare. Den opprettholdes søndag.

– Det har vært flere gassbeholdere i bygget, og vi er usikker på om alle har gått av i brannen, sier Hansen.

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Trude Carlsson, opplyser at brannen har blusset opp flere ganger i løpet av natten, og at sikkerhetsavstanden til bygningen vil bli opprettholdt til i hvert fall mandag.

– Det er på grunn av flasker med acetylen i bygget, som vi ikke har oversikt over. De brukes til skjærebrenning, og man må vente minst ett døgn før det kan gjøres noe med dem når de er blitt oppvarmet, sier Carlsson.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

– De tekniske undersøkelsene kan ikke starte før brannstedet er kaldt og frigitt av brannvesenet.

Innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide, forteller om brannen.

Beboere ble evakuert

54 beboere ble lørdag ettermiddag evakuert fra boligområdet nær brannen. De ble tatt hånd om på Bårdshaug herregård, og fikk returnere til hjemmene sine lørdag kveld.

Brannvesenet opplyste at røyken fra brannen kunne være giftig.

– Røyken kan være giftig, på grunn av blant annet plast. Vi oppfordrer folk om å lukke igjen dører og vinduer hvis de er hjemme, sa innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide til NRK lørdag.

Kommunelege Jimmy Wikell opplyste til Avisa Sør-Trøndelag lørdag at fem personer ble sendt til kontroll ved legevakta etter å ha meldt om hoste, irritasjon i luftveiene og tungpustet.

– Vi har ikke fått noen tilbakemelding om at noen har pustet inn giftig røyk, sier Carlsson søndag morgen.

Flere bedrifter leier lokaler i industribygningen, blant dem sveisefirmaet Weld Partner. Daglig leder i firmaet, Sigurd Garberg, anslår at i overkant av 100 personer jobber i lokalene til daglig.