NRK Meny
Normal

Brann i industribygg i Orkanger – naboer evakuert

Lørdag ettermiddag var det full brann i en industribygning i Orkanger i Sør-Trøndelag. Brannvesenet advarte om giftig røyk, 54 beboere i nærområdet ble evakuert.

Innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide, forteller om brannen.

Politiet fikk meldingen om brannen klokka 14:23 og de var på stedet etter kort tid, sier innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide til NRK.

– Vi har kontroll på brannen, men det er fortsatt mye varme i bygget. Brannvesenet vil være til stede med mannskap til langt utover natten, kanskje helt til i morgen tidlig, sier brannmester Fred Mælen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag, til NRK lørdag kveld.

– Hvor stor del av bygningen har blitt skadet i brannen?

– Det er vanskelig å si. Men det er mye som er skadet, sier Mælen.

Evakuerte beboere har fått komme hjem

Brannvesenet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til at det begynte å brenne i industribygningen i Orkanger. Men nå har beboerne i nærområdet fått vende hjem igjen, opplyser brannvesenet.

54 beboere ble lørdag ettermiddag evakuert fra boligområdet nær brannen. De ble tatt hånd om på Bårdshaug herregård, opplyste politiet.

Klokka 16:55 fortalte NRKs reporter på stedet at brannen så ut til å roe seg. Flere bedrifter har sine lokaler i det rundt 10 000 kvadratmeter store industribygget.

Gassflasker og bildekk eksploderte

Gassflasker begynte å eksplodere i lokalet rundt klokka 16:37. Sivilforsvaret bistår med å skaffe mer vann fra elva ved siden av. Brannvesenet har lagt ut slanger i elva.

Brannen blusset opp igjen rundt klokka 16:12. Bildekk begynte å eksplodere, opplyste NRKs reporter på stedet. Brannvesenet måtte da trekke seg litt unna på grunn av varmen.

Fabrikk i full fyr i Orkanger

– Røyken kan være giftig, på grunn av blant annet plast. Vi oppfordrer folk om å lukke igjen dører og vinduer hvis de er hjemme, sier innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide til NRK.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Bygget vil brenne helt ned

– Vi har begynt å evakuere de nærmeste boligene, sier innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide til NRK.

– Brannvesenet jobber hardt og gjør en kjempeinnsats. Men selve bygget er tapt, og det er grunn å tro at det vil brenne helt ned. Men det skal ikke være noen fare for spredning på dette tidspunktet, sier Eide.

Politiet fikk meldingen om brannen klokka 14:23 og de var på stedet etter kort tid – men da var industribygningen allerede i full fyr og det var masse røyk.

Hun sier at det ikke er noen opplysninger om noen savnede personer.

Laster Twitter-innhold

Giftig røyk

Brannvesenet opplyser at røyken fra brannen kan være giftig.

– Røyken kan være giftig, på grunn av blant annet plast. Vi oppfordrer folk om å lukke igjen dører og vinduer hvis de er hjemme, sier Eide til NRK.

– Det er fortsatt litt uoversiktlig hva som er i bygget, men vi tar våre forholdsregler. Vi kan ikke se bort fra at det kan være eksplosjonsfare, sier innsatslederen til NRK.

Fabrikk i full fyr i Orkanger

Brannen har blusset opp igjen, opplyste NRKs reporter på stedet, klokka 16:12.

Foto: Morten Andersen / NRK

Eksplosjonsfare

– Brannvesenet har satt en sikkerhetsavstand på 200 meter til bygget, dette fordi det kan være eksplosjonsfare på grunn av gass og andre kjemikalier inne i bygningen, sa operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Arnt-Harald Aasland, tidligere til NRK.

– Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll på brannen. Bygningen står i full fyr. Politiet er der og bistår, opplyste Aasland.

– Vet dere om det var folk inne i bygningen da brannen startet?

– Det er lørdag og ikke produksjon der i utgangspunktet, så det skal ikke ha vært noen inne i bygget. Men det er en del folk rundt i dette industriområdet, sa operasjonslederen til NRK.

Brann i Orkanger

Brannvesenet har satt en sikkerhetsavstand på 200 meter til bygget. (Video: Liv Tøndel)

Video fra Trøndelag

Midtnytt
det er julebordtid, og av alle ting du må passe på er tennene. Ikke bare med tanker på sukker og syre og sånn, men det kan skje uhell skal vi tro tannlegene!
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.