Blyantstreker kan være tegn på innbrudd

Blyantmerking på dører på Flatåsen i Trondheim kan være gjort av innbruddstyver. Nå ønsker politiet at man er ekstra oppmerksom.

Politi

SI FRA: Grete Fossum fra Heimdal politistasjon ønsker at man kontakter politiet om man ser noe mystisk.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Søndag kveld meldte politiet i Sør-Trøndelag på Twitter om at husdører på Flatåsen var merket med mistenkelige blyantstreker. Politiet ved Heimdal politistasjon tror dette kan være innbruddstyver på rekogniseringsrunde.

Det var Adressa som først omtalte saken, om at merkingen kan sammenlignes med ulike tyverimerkinger gjort tidligere i Trondheim.

– Viktig å passe på naboen

Etterforskningsleder ved Heimdal politistasjon, Grete Fossum, mener det viktigste er å fjerne merkingen, men også å alliere seg med naboene i ferien, om man skal på ferietur.

– Hvis man skal reise bort så er det viktigste å alliere seg med naboene, og følge med om det er noen ukjente biler eller personer i nabolaget, forteller hun til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

OBSERVERT I OMRÅDET: Blyantstrekene er funnet på bolighus på Flatåsen i Trondheim.

Og om man skal se noe uvanlig, håper Fossum at personene kontakter politiet.

– Om man oppdager noe uvanlig, så må man kontakte politiet snarest, sier hun.

Observert to personer med malespann

I tillegg til blyantmerkingen er det også observert flere unormale hendelser, ifølge etterforskningslederen.

– Det har også vært observert to personer som har gått med et spann med noe blått i, hvor han ene hadde på seg en hanske med noe blått på fingeren. Dette kan jo også være en måte å merke hus på, for det trenger jo ikke bare være blyantmerking som brukes.

La lys stå på

Det har foreløpig ikke kommet inn meldinger om noen spesielle innbrudd, men Fossum mener man må tenke over hvordan man forlater huset om man reiser bort på ferie.

– Man må følge med litt ekstra nå i ferien. Ha gjerne på litt lys slik at det ser ut som man er hjemme, og så er det også lurt at noen henter posten, slik at postkassa ikke er fylt.

Laster Twitter-innhold