Bjørgen i angrepsposisjon

Positive tester har gjort at Marit Bjørgen er i vater igjen etter den tøffe sykdomsperioden.

Marit Bjørgen under torsdagens pressetreff i italienske Pragelato.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hun setter seg selv i utfordrerposisjon.

 – Jeg gleder meg skikkelig, slo hun fast under torsdagens pressekonferanse i det norske kombinerthuset i Pragelato torsdag.

Samtidig er hun mer usikker enn noen gang foran søndagens skiathlomdistanse i OL.

– Jeg hadde en hard økt onsdag og en ikke fullt så hard økt torsdag. Jeg synes det føltes positivt ut. Men jeg er veldig usikker på formen. Jeg har ikke fått testet meg opp mot de beste og vet ikke hvor jeg står, sa Bjørgen.

Der møtte hun opplagt og solbrun i kritthvit OL-jakke. Det så ut som om hun hadde funnet tilbake til troen på seg selv igjen.

Sykdomsperioden og det ni dager lange treningsoppholdet gjør at hun ikke stiller i OLs første langrennsøvelse som favoritt.

– Jeg tror ikke folk forventer at jeg skal gjøre det så godt på søndag, sa hun.

 

Bjørgen, Størmer Steira, Mürer Stemland, G. Pedersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Gode dager

Likevel: Bjørgen har fått optimismen tilbake etter noen gode treningsdager.

– Det har gått fint hele veien etter at jeg ble syk. Jeg føler meg som en utfordrer i angrepsposisjon.

Marit Bjørgen ble nummer tre i skiathlom i VM i fjor. Hun kan fort kjempe om en medalje denne gangen også – til tross for bronkitten og luftveisinfeksjon.

– Og går det ikke på søndag kommer det en ny sjanse bare to dager senere. Det er bare snakk om et langrenn, selv om det er et viktig langrenn, poengterte landslagstrener Svein Tore Samdal.

Positivt

Bjørgen mener at hun har taklet sykdommen og den negative oppmerksomheten bra.

– Jeg har vært flink til å tenke positive tanker etter at den opprinnelige planen gikk i vasken, mente hun.

Bjørgen nevner Katerina Neumannova, Julia Tsjepalova, Kristina Smigun, Beckie Scott og lagvenninne Kristin Størmer Steira som de hardeste utfordrerne søndag. I likhet med Bjørgen har Størmer Steira slitt med sykdom, men hun er nå kvitt symptomene på sår hals. Hun er i hvert fall friskmeldt av landslagslege Hans Petter Stokke.

(©NTB)

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.