Hopp til innhold

Tanya er folkets Tore på sporet-favoritt

Scenen på kaia i Tyssedal, der far og datter møtes for aller første gang, er det få som glemmer. Tore på sporet-historien om Tanya er seernes klare vinner.

Tanya møter far - kåret til beste Tore på sporet

Historien om Tanya Williamson og hennes første møte med sin norske far, Harald Hognerud, er kåret til det beste Tore på sporet-programmet av seerne.

Foto: NRK

– Jeg kan ikke tro at vår historie er blitt valgt ut som folkets favoritt, når det er så mange vakre historier i Tores show. Det skriver Tanya Williamson i en mail til NRK Trøndelag fra sitt hjem i Melbourne i Australia.

Fersk kåring

For av 58 program i serien «Tore på sporet» fikk vi programleder Tore Strømøy til å plukke ut sine ti favoritter.

Vi har bedt folk stemme over hvilket program de likte best. Og det er ingen tvil: historien om Tanya Williamson fra Melbourne i Australia og hennes første møte med sin ukjente norske far, Harald Hognerud, er en soleklar vinner. Nær 40 prosent av de som har stemt velger dette programmet som sin favoritt.

Tanya Williamson og Tore Strømøy

Tanya Williamson er takknemlig for hjelpa hun fikk fra Tore Strømøy.

Foto: NRK

Fantastisk opplevelse

– Å være med i Tore på sporet er en av de mest fantastiske opplevelsene i livet mitt. Jeg er svært takknemlig for alt det Tore og hans fantastiske team har gjort for meg og min familie, skriver Williamson.

Etter Tore på sporet flyttet hun med mann og deres tre barn til Norge, for å bli kjent med sin norske familie. De ble her et år, og er nå tilbake i Australia. De har forsatt nær kontakt, og snakker sammen på skype nærmest ukentlig.

Men det første møtet på kaia i Tyssedal glemmer hun aldri. Den varme omfavnelsen mellom far og datter har også gjort dypt inntrykk på TV-seerne. Det overrasker ikke Tore Strømøy.

Også Tores favoritt

– Dette var absolutt blant mine favoritter også, sier Tore Strømøy som avslører at han selv også har stemt, og han stemte på akkurat dette programmet.

– Denne reportasjen har alt du kan ønske deg, også er de så positive begge to. For når alt var svart, så snur det seg og hun får prinsen på den hvite hesten som hun har ønsket seg gjennom hele livet.

Tore Strømøy ser på seernes favoritt

Historien om Tanya og hennes møte med faren sin har alt, sier Tore Strømøy.

Foto: Morten Andersen / NRK

Hvorfor tror du seerne har blitt så betatt av akkurat dette programmet?

– Personen, og historien selvfølgelig. Tanya er et menneske de fleste får lyst til å ha på fanget. Faren også. De er så søte, rett og slett, sier Strømøy.

Det kommer tydelig frem i programmet at både far og datter liker hverandre, og varmen de utstråler og gleden ved endelig å være sammen er tv-opplevelser av de sjeldne.

– Det er veldig artig at seerne likte programmet så godt, men det ble jo en del styr etterpå, sier Harald Hognerud på telefon fra Tyssedal.

Tanya Williamson

Her er reportasjen folket har stemt frem som sin favoritt.