NRK Meny
Normal

Båtslip-brannen i Vikna slukket

Det er fortsatt eksplosjonsfare på en nedbrent båtslip i Vikna og området er avsperret.

Båtslip i full brann

Redningsskøyta Harald V har kommet fram og er i gang med slukningsarbeidet.

Foto: Redningskøyta Harald V

Mannskap fra brannvesenet og redningsskøyta har hatt på store mengder vann i natt for å kjøle ned glassflaskene i bygget.

Eksplosjonsfare

Tidlig mandag morgen ble det vurdert om skarpskyttere fra politiet skulle skyte hull på gassflaskene. Det er ikke lenger aktuelt.

– Brannmannskaper kommer nå til å fortsette å ha på vann og kjøle ned gassflaskene helt til i kveld, forteller brannmester Steinar Trana på 110-sentralen.

Han sier at det fortsatt er eksplosjonsfare.

Dramatisk brann

Alle nødetater rykket ut til Båt og motorservice ved Dalasjøen etter meldinger om brann i båtslipen ved 21-tiden.

– Det brenner ganske kraftig. Det skal være en del gassflasker inne i verkstedhallen, og det er fare for at de kan sprenges, sa operatør ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag, Ole Marius Haugen, til NRK mandag kveld.

Byggehallen er blitt totalskadet, men verkstedbygget er berget.

Laster Twitter-innhold

Båtslip

Mannskaper fra brannvesenet og redningsskøyta har hatt på store mengder vann i natt for å kjøle ned gassflasker i bygget.

Foto: Redningsskøyta Harald V

300 meter sikkerhetssone

Gassflaskene inneholder Acetylen som blant annet brukes i sveisearbeid. På grunn av eksplosjonsfaren er det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter.

Redningsskøyta «Harald V» har deltatt i slukningsarbeidet fra sjøsiden. De meldte ved 22-tiden at brannen var nesten slukket.

Båt og Motorservice As er et mekanisk verksted som hovedsakelig bygger båter til fiskeri og havbruksnæringen. Det ligger i Vikna kommune ved Langsundbrua i Nord-Trøndelag.

Båtslip i full brann

Politiet fikk melding om at båtslippen var overtent i 21-tiden mandag kveld.

Foto: Redningsskøyta Harald V