Bare snøen mangler i Granåsen

Om to uker er det World Cup renn i Granåsen i Trondheim. Nå venter arrangøren bare på snøen og de frivillige.

Bjørn Dæhlie tar gull på 15 km jaktstart i VM i Trondheim 1997

Arrangørene av verdenscuprennet i desember håper på like stor stemning som under VM i Trondheim i 1997.

Foto: Richardsen, Tor / Scanpix

 8. og 9. desember kommer de store internasjonale hopp- og kombinert stjernene til Trondheim. Selv om det foreløpig ikke er snøfilla å finne i bakken, er president i organisasjonskomiteen for FIS World Cup Trondheim 2007, Stig Haugen, ikke bekymret.  

- Vi har god kontroll på forholdene i bakken og værmeldingen for de neste ukene, så dette skal gå veien i år, det er vi helt sikre på, sier han.

Haugen innrømmer at det er risikofylt å garantere snø og fine forhold i Trondheim så tidlig på vinteren, men sier de har alliert seg med Røros IL og IL Varun i Meråker som skal produsere kunstsnø hvis forholdene i Trondheim ikke blir gode nok.

- I dag går den første ladningen med testsnø fra Røros til Trondheim og den er ventet i Granåsen i ettermiddag. Vi produserer kunstsnø i Granåsen også, men har beredskap på Røros. Derfor er det ikke satt opp noen reservearena, rennet blir i Trondheim, garanterer Haugen.

 Ønsker 300 frivillige

Granåsen trenger rundt 300 frivillige for å få arrangert verdenscuprennet om to uker.

Stig Haugen, World Cup Granåsen

Stig Haugen er president i organisasjonskomiteen for verdenscuprennet i Granåsen

Foto: Ida Sem Fossvik / NRK

- Heldigvis er det mange entusiaster innen skimiljøet som alltid stiller opp på store og små arrangement. Samtidig er vi avhengig av å få nye som vil være med og hjelpe, forteller han.

I kveld skal arrangørene ha en presentasjon av tilstelninga for de frivillige og Haugen regner med at omkring 300 personer vil stille her.

 - Det er opplevelsen av å skape noe stort på idrettssida sammen med kolleger som er drivkraften til de frivillige, i tillegg til det flotte antrekket som alle frivillige får, smiler Haugen.