Hopp til innhold

Asylmottak klart på kort tid

I morgen åpner et nytt mottak for enslige mindreårige asylsøkere i Steinkjer. I løpet av oktober åpner 14 slike mottak i Norge.

Mottak Steinkjer

30 mindreårige asylsøkere er ventet til mottaket på Fergeland.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Ved det nye mottaket i Steinkjer jobber alle på spreng. Alt skal være klart til de første ungdommene kommer om få dager. 30 mindreårige asylsøkere er ventet til mottaket på Fergeland.

– Det er veldig travelt her akkurat nå, med full innsats - og artig er det også, forteller Liv Stornes som er informasjonskonsulent ved Steinkjer mottak.

Syerske mottak

Alle jobber på spreng for å få alt klart. Ved symaskinen, informasjonskonsulent ved mottaket i Steinkjer, Liv Stornes.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

14 nye mottak for mindreårige

Mottaket er ett av til sammen 14 nye mottak for enslige mindreårige asylsøkere i Norge, og som åpner i løpet av oktober.

Rommene er snart klare. Det er bare fire uker siden det ble bestemt at det blir et mottak her.

Ved Fylkesmannens kontor har de hatt noen få uker på seg til å skaffe verger til dem som flytter inn på mottaket i Steinkjer.

– Det er en utfordrende oppgave, men vi har jobbet godt de siste ukene og noe nær 15 nye verger har meldt seg. Vi er glad for at folk engasjerer seg og vil bidra, sier Elin Lånkan, som er fagansvarlig hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Kommer fra flere land

19 ansatte jobber ved asylmottaket som åpner i morgen. Ting har gått fort, og alle ble ansatt for bare ei uke siden. Nå forbereder de seg på å ta godt i mot dem som kommer.

Mottaksleder Nordbø

Arnfinn Nordbø er mottaksleder i Steinkjer.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Vi vet at det dreier seg om 15, 16 og 17-åringer, og at de kommer fra Afghanistan, Syria, Irak og Eritrea. Om de enkelte ungdommene vet vi ingenting. UDI bestemmer hvem som kommer hit, forteller mottaksleder Arnfinn Nordbø.

Siste fra Trøndelag