Hopp til innhold

Anders Trondsen RBK-klar: – Alltid hatt en drøm om å spille her

22-åringen forlater Sarpsborg til fordel for Rosenborg for rundt 15 millioner kroner. – Han kan bekle hele midtbanen, og styrker laget skryter trener Kåre Ingebrigtsen.

Anders Trondsen og Kåre Ingebrigtsen

– Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Rosenborg sier Anders Trondsen. Trener Kåre Ingebrigtsen er synlig fornøyd med sin nye spiller og sier 22-åringen vil styrke stallen.

Foto: Helene Solheim / NRK

Trondsen spilte søndag kveld for Sarpsborg i 2-2-kampen i Kristiansund, og reiste etter det til Trondheim for medisinsk sjekk og gjennomgang av personlig kontrakt. Mandag ettermiddag bekreftet RBK overgangen.

– Han passer fantastisk godt inn i et RBK-systemet, og kan spille både sittende midtbanespiller og indreløper. Han har en del ferdigheter vi ikke har for mye av, en spennende spiller som vil gjøre oss bedre som lag, sa Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen i ettermiddag.

Jeg har fin pasningsfot og overblikk, og håper å få vist frem hele repertoaret mitt. Det er opp til Kåre hvor jeg spiller, men det blir på midtbanen slår Trondsen selv fast.

Anders Trondsen blir Rosenborg-spiller

– Alltid hatt en drøm om å spille her

22-åringen har vært blant Sarpsborgs aller beste spillere denne sesongen, og har spilt 18 av 19 kamper fra start denne sesongen. Laget ligger på andreplass på tabellen, sju poeng bak RBK. Hovedpersonen sier klubbskiftet er et steg opp, og at han kommer til Trondheim for å vinne titler.

–Jeg var her og så kamper som liten. Har alltid hatt en drøm om å spille for Rosenborg, så det er stort for meg å være her, sier Trondsen, som kan ende opp med både gull- og sølvmedalje etter endt sesong.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på, men det er jo morsomt å tenke på når du sier det.

Pressekonferanse på Lerkendal - Anders Trondsen presentert som ny spiller

Anders Trondsen ble presentert som RBK-spiller mandag ettermiddag.

Foto: Helene Solheim / NRK

Overgangssum: 15 millioner

Trønderne har lenge ønsket seg Trondsen, og tidligere i sommer skrev flere medier at et bud på i underkant av ti millioner kroner ble avslått. Denne gang skal summen være rundt 15 millioner kroner, ifølge VG.

– Jeg kan si såpass at budet fra Rosenborg er så stort at dette blir den største overgangen i klubbens historie, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 til klubbens egne sider.

De beste spillerne i Europa henter våre beste, da hender det at vi må hente fra andre klubber. Sånn er fotballen bygd opp, det er sånn sett tilfeldig at de er på andreplass, svarer RBK-trener Ingebrigtsen på NRKs spørsmål om hvilke signaler klubben sender med å hente en sentral spiller hos konkurrenten.

Overgangen er uansett en av historiens største salg mellom to norske klubber. Rekorden er 23 millioner som Vålerenga fikk for John Carew fra nettopp Rosenborg i 1999.

Trondsen inn – Midtsjø ut?

Anders Trondsen

Sarpsborg sentrale midtbanemann har vært blant Eliteseriens beste spillere denne sesongen. RBK må ut med rundt 15 millioner kroner.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Samtidig er det kjent at Fredrik Midtsjø kan være på vei bort fra Rosenborg. Stjørdalingen er koblet til nederlandske AZ Alkmaar, der også tidligere lagkamerat Jonas Svensson spiller.

Det er stor interesse for flere av våre spillere, så vi må være i forkant. Det er ikke usannsynlig at det kommer bud på våre spillere når vi spiller godt mot lag som Celtic og Ajax, mener Kåre Ingebrigtsen.

Anders Trondsen slutter seg til sine nye lagkamerater tirsdag, og klubben regner med å få sin nye spiller klar til bortekampen mot nettopp Ajax torsdag.

Laster Twitter-innhold