Aktor vil dømme alle seks

Aktor mener han har klart å knytte alle de seks tiltalte til beslaget av 14 kilo metamfetamin i Klæbu.

Metamfetamindepot i skogen
Foto: Politiet

Midt-Norges største narkotikasak har denne uka gått i Trondheim tingrett.

Filmet

Kun én person er filmet mens han tok i metamfetaminen som var gravd ned i skogen på Skjøla i Klæbu. Aktor, Eirik Lereim, mener 23-åringen fra Litaunen bare var en løpegutt for de andre.

- Den som vi tok på åstedet er han som tar størst sjanser og er nederst på rangstigen. Han har vært kureren i dette systemet og henger igjen med svartepar i denne saken, sier Lereim.

Internasjonale forgreininger

Fem menn og en kvinne er tiltalt i saken. Kripos og flere politidistrikt, deriblant Oslo og Sør-Trøndelag, har samarbeidet med hverandre og myndighetene i Litauen og Sverige om saken, som har internasjonale forgreininger.

Over 1000 telefonsamtaler er avlyttet i løpet av etterforskningen. 14 kilo av stoffet metamfetamin, med gateverdi på 16 millioner kroner, ble i fjor sommer funnet i depoet i skogen utenfor Trondheim.

Delvis straffskyld

Ingen av de seks tiltalte har innrømt å ha oppbevart stoffet, men tre av dem har innrømt delvis straffskyld for å ha prøvd å selge.

Selv om bare en den yngste av tiltalte kan knyttes direkte til saken, mener aktor at en iraker og en nordmann er de egentlige hovedmennene.

- I min prosedyre har jeg gitt to personer en mer sentral rolle. Min påstand er at alle skal dømmes for dette og jeg mener tilknytning til saken er sterk nok til å få en dom, sier Lereim.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .