Hopp til innhold

«Mini» blir eliteserie-spiller i håndball

– Jeg trodde det var kødd, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Neste uke er han eliteseriespiller for Bodø håndballklubb.

Mini

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen ble 50 år 8. november. I bursdagsgave fikk han spilletid som eliteserie-spiller i Bodø håndballklubb. Om det blir ett eller ti minutter på banen mot Drammen får tiden vise.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen fikk en 50-årsgave utenom det vanlige av sin venn og tidligere lagkamerat på Bodø/Glimt, Tor Arne Aga.

Aga, som i dag er daglig leder for Bodø håndballklubb (BHK), ga jubilanten innpass på eliteserielaget.

Onsdag 18. november skal Jakobsen være blant håndballspillerne i eliteseriekampen mot Drammen.

– Tor-Arne er smågal, så først trodde det var kødd. Da jeg fant ut at han mente alvor, var jeg sikker på at hovedtrener Børge Lund ville si nei. Men det gjorde han altså ikke, sier Jakobsen.

Drømmer om scoring

Jan Ivar "Mini" Jacobsen

Vi kjenner Jahn Ivar «Mini» Jakobsen både som fotballproff ...

Foto: Hvaal, Morten / SCANPIX
Jahn Ivar Mini Jacobsen

... og som fotballkommentator på TV.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Naturlig nok blir ikke Jakobsen blant dem som får mest spilletid.

– Jeg tviler på at det blir stort mer enn to-tre minutter. Drømmescenarioet er selvfølgelig å sette ballen mellom beina på keeperen. Det hadde vært stort, sier Jakobsen.

Gavens avsender sier at Mini kan få opp til 10 minutter på banen:

– Det kan bli alt fra ett til 10 minutter. Alt avhenger av hvordan kampen går. Vi skal jo vinne, sier Aga.

Kvikk på høyekanten

Jakobsen var et talent på håndballbanen før han valgte fotballen som 17-åring, da han ble tatt opp i A-stallen til Bodø/Glimt. Han og Tor-Arne Aga debuterte i samme Glimt-kamp i 1983.

– Jeg vil gi Jahn Ivar den BHK-debuten han kunne fått før han valgte fotballen, sier Aga.

Han husker kameraten som kvikk og rask der han spilte på høyrekanten.

– I årevis har vi spøket med at han aldri fikk den debuten han skulle fått. Jeg kjenner Mini og hans enorme konkurranseinstinkt. Får han sjansen, kommer han til å stupe inn i dette med dødsforakt, sier BHK-trener Torbjørn Evjen, som gleder seg til å få Mini på laget.

Skal spille golf på ettertraktet bane

Da nyheten om eliteseriedebuten ble kjent blant kollegene i TV2, fikk Jakobsen beskjed om å møte til bedriftshåndballkamp mot Kolbotn småbedrifter tirsdag. Jakobsen regner det som ei fin treningsøkt før eliteseriekampen.

– I bedriftskampen får jeg vite om jeg er håpløs eller ikke. Jeg tror jeg duger – jeg kan jo både kaste og løpe, sier Jakobsen.

Innpass på BHK var ikke den eneste bursdagsgaven som fikk Jakobsen til å måpe. Kona Anita H. Jakobsen slo på stortromma med en gave hun hadde jobbet med et helt år.

– Jeg skal spille golf på St. Andrews i Skottland i april. En veldig uventet bursdagsgave, fordi det er nesten ingen som kommer inn dit, sier Jakobsen.