Hopp til innhold

Lindboe snøt gamleklubben for seriegullet i siste serierunde

Arendal sikret seriegullet i håndball, og brøt Elverums rekke på tre strake seriegull.

André Lindboe var strålende fornøyd etter at seriegullet var sikret.
Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Etter nesten ti sesonger i Elverum, gikk André Lindboe til Arendal foran denne sesongen.

At han nå var med og sikret seriegullet til Arendal, i seriefinalen i nettopp Elverum, syns Lindboe selv var en spesiell opplevelse.

– Det er kult og det er en sinnssykt kul ramme rundt kampen. Det er vanvittig gøy når det ender som det gjør, med en seriefinale i siste serierunde, med full hall og et vanvittig trøkk. Det kunne bikket begge veier, sier Lindboe.

Viste enorm moral

Underveis i oppgjøret så det mørkt ut for Arendal ved to anledninger. Fra start lå de under 5-0, men kom tilbake. I andre omgang var de nok en gang under med fire mål, men sørlendingene viste enorm moral og sikret uavgjort.

– Det går litt opp og ned, det har gjort det ganske ofte. Det har det også gjort for Elverum. Til syvende og sist viser vi en utrolig god moral og vi kjemper på hele veien. Da det er igjen fem minutter så kan begge lagene vinne, forteller han, mens Elverum-fansen synger navnet hans og hyller sin tidligere yndling.

Arendal-spillerne jubler etter at seriegullet i eliteserien i håndball ble sikret.
Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Han erkjenner at det er en merkelig, men god følelse, å snyte gamleklubben for seriegullet i mektige Terningen arena.

– Det er gøy, selvfølgelig. Jeg har vært en del av Elverum i mange år, men nå er det viktig for meg at min klubb, Arendal, tar gullet. Det er gøy, men jeg har litt medfølelse med de som står der, og peker mot Taigaen, Elverum-supporterne.

Akkurat slik Kurtovic drømte det

Arendal-trener Marinko Kurtovic forteller at søndagens kamp var akkurat slik han selv hadde drømt om.

– Det er magisk! Jeg hadde en drøm om å ta gullet her oppe, foran alle de supporterne her. De har en fantastisk arena og publikum. Dette var et drømmescenario. Vi var gode når det skulle avgjøres, forteller en fornøyd Arendal-trener.

Han lot seg imponere over måten spillerne responderte på, begge gangene de lå under med flere mål.

– Vi var enige om at vi ikke skulle få panikk dersom vi havnet under, men jobbe oss sakte, men sikkert tilbake i kampen. De siste ti minuttene følte jeg at Elverum ikke kunne ta det her, gliser Kurtovic.

Siste seriekamp for Nergaard

For Elverum-keeper Morten Nergaard var søndagens seriefinale ekstra spesiell.

Sisteskansen har gjort det klart at han legger opp etter sluttspillet, og han erkjennere at søndagens kamp ikke gikk slik han selv hadde sett for seg.

– Det var ikke et slik scenario jeg ønslet meg på min siste seriekamp. Men slik ble det. Vi var for dårlige i angrep. 24 mål er for lite og vi fikk igjen for lite at vi sto bra bakover, forteller Nergaard.

Laster innhold, vennligst vent..