Hopp til innhold

"Kjerringas fiskesuppe"

"Kjerringas fiskesuppe"
Foto: Håvard Minsaas / NRK

Ingredienser:

4 middels store poteter
2 gule løk
1 sellerirot
2 ss olje
2 l vann
salt/ pepper
ca, 4 ferske flådde, eller hermetiske tomater
ca. 1 kg ørret

Framgangsmåte:

Skrell potetene, rens løk og selleri. Skjær alt i terninger. Fres det i olje i suppegryten.
Hell på varmt vann, ha i salt og pepper.
Når det koker opp legg på tomater som er skåret i biter.
Fisken som er renset og skåret i skiver tvers over ryggbeinet has i suppen, la det trekke på svak varme til ørreten er er gjennomkokt.
Dryss på finklippet persille evnt. grassløk.

(Om man ønsker mere smak kan en godt bruke 1-2 fiskeboullion terninger.)

Serveres rykende varm med flatbrød eller grovt brytebrød til!
Vel bekomme!

Oppskriften er sendt inn av Winnefried Ryan i Steinkjer