– Voldtektsoffer avhøres på nytt

Kvinnen i 20-årene, som skal ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt på Flatåsen i Trondheim ved 2-tiden natt til mandag, avhøres igjen tirsdag.

Politisperring, telt og kriminaltekniker-biler på Flatåsen

Offeret har pekt ut et grøntområde på Flatåsen som åsted for voldtekten.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Politiet har så langt ikke arrestert noen for voldtekten, som skal ha skjedd utendørs på et grøntområde rundt Øvre Flatåsvei 9. Etterforskerne sjekker nå om det er kameraovervåking i området.

Nina Flo Mørkved, politioverbetjent, voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt

SJEKKER KAMERA: Etterforskerne sjekker nå om det er kameraovervåking i området hvor det skal ha vært en voldtekt på Flatåsen, sier leder for voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt, politioverbetjent Nina Flo Mørkved.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det er en del av den taktiske etterforskningen som vi har kommet i gang med i dag, sier leder for voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt, politioverbetjent Nina Flo Mørkved.

Raskt til voldtektsmottaket

Voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital varslet politiet om hendelsen ved 5-tida mandag morgen. Kvinnen skal ikke være påført fysiske skader ut over selve voldtekten.

– Det er ingen opplysninger om at hun skal ha fått noen fysiske skader, men det er en av de tingene vi må undersøke i forbindelse med den videre etterforskningen og i dialog med de som har undersøkt henne på overgrepsmottaket, sier Mørkved.

Kvinnen har opplyst at voldtekten skal ha skjedd mellom klokka 2:00 og 2:15 på natten. Det er utgangspunktet for at politiet ønsker kontakt med personer som har oppholdt seg i området mellom klokka 1:00 og klokka 3:00 natt til mandag. Offeret kom seg raskt til sykehus.

– Det er klart at i forhold til etterforskningen er det viktig at kvinnen kom tidlig til overgrepsmottaket for å sikre sporene som vi eventuelt kan finne på henne. Det kan være av avgjørende betydning, mener lederen for politiets voldtektsteam.

Utenlandsk bakgrunn

Kriminalteknikere med hund på området en kvinne hadde pekt ut som åsted for en voldtekt på Flatåsen

Regnvær var årsaken til at politiet valgte å sette opp et telt mens de foretok tekniske undersøkelser på stedet.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Offeret har beskrevet gjerningsmannen som cirka 175 cm høy, i 25-30-årsalderen, med normal kroppsbygning, mørkt hår, mørke øyne og med utenlandsk bakgrunn. Han var ikledd en lys dongeribukse og en mørkeblå jakke med hette som han hadde dratt over hodet.

Politiet foretok mandag søk med hund og satte opp et telt på grøntområdet der hendelsen skal ha skjedd. Etterforskningsledelsen ønsker ikke å kommentere om det er gjort funn på stedet, men forteller at gjerningsmannens fluktrute er ukjent.

– Vi har fått informasjon om at gjerningsmannen forsvant fra stedet, men det er uvisst hvor han tok veien. Vi har ikke fått noen opplysninger som har ført oss videre i forhold til dette, sier Mørkved.

– Får god oppfølging

Politisperring samt telt og bil for kriminaletterforskere på Flatåsen i Trondheim

Ifølge politiet var offeret naturlig nok preget av hendelsen under det første avhøret om saken.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Kvinnen har tidligere forklart at hun var på vei hjem da en ukjent mann kom løpende etter henne, la henne i bakken og voldtok henne. Tirsdag avhøres hun på nytt.

– Hun kommer til politistasjonen i dag og så skal vi snakke videre med henne i avhør. Gjennom overgrepsmottaket så får man god oppfølging og hun vil selvfølgelig få den hjelpen hun trenger av oss dersom hun ber om det. Vi har også et støttesenter her på politistasjonen som kan følge henne opp hvis hun ønsker det.

Dersom du var ved det aktuelle området på Flatåsen eller har øvrige observasjoner som kan være relevante for saken ber politiet om at du tar kontakt på 02800.

Politiet etterforsker overfallsvoldtekt i Trondheim