– Overrasket over at han blåste

Daniel Fredheim Holm skjønner ikke hvorfor han fikk rødt kort i situasjonen som snudde hele kampen for RBK i går.

Daniel Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm ble utvist få minutter før slutt etter å ha blitt dømt for hands. Sogndal scoret på straffesparket, og kunne juble over ett poeng og 1-1 på hjemmebane.

– Det ble ikke den bursdagen jeg håpet på, sier Daniel Fredheim Holm til RBK.no.

26-åringen hadde nettopp kommet tilbake fra skade til kampen mot Sogndal i går, og få minutter før slutt så det ut som Rosenborg skulle klare å dra med seg tre viktige bortepoeng.

Men så oppstår det en situasjon der ballen går i armen på Fredheim Holm, og i bursdagsgave fra dommeren får han dømt straffe mot seg og rødt kort.

– Ballen kommer veldig fort på meg. Jeg vrir meg unna, og jeg vet ikke hvor jeg skal ha hendene mine. Jeg ble veldig overrasket over at dommeren blåste, sier 26-åringen.

Tore André Flo

Tore André Flo (38) fikk sjansen i én time på lørdag, og var med på å ta ett poeng for Sogndal.

– Veldig kjipt

Dette ble kampen da spisslegende Tore André Flo gjorde comeback for Sogndal, men et av de store temaene etter kampen var straffesituasjonen som sørget for 1-1 og ett poeng for hjemmelaget.

– Jeg mener det ikke var straffe, sier Fredheim Holm sikkert.

På grunn av det røde kortet må han stå over den viktige kampen mot serieleder Molde i neste runde.

– Det er selvfølgelig veldig kjipt.

– Vil ikke skylde på dommeren

Trener Jan Jönsson var heller ikke fornøyd med å miste viktige poeng like før kampslutt.

– Det var bittert. Ingen tvil om det. Men vi gjør ingen stor match, og jeg vil ikke skylde på dommeren for at vi taper poeng, sier RBK-treneren til Rosenborgs hjemmeside.

I tillegg til Fredheim Holms røde, fikk Micke Dorsin et tvilsomt gult kort som fører til at også han må stå over kampen mot Molde.

Jönsson må derfor tenke ut en midlertidig løsning som kan erstatte kapteinen på venstrebacken.

– Vi får se hva vi gjør. Lago har gjort det bra både på høyre og venstre, så det er ikke umulig at det blir han, sier Jönsson.

Solskjærs menn slo Enga i går, og Molde troner fortsatt på toppen av tabellen, hele 12 poeng foran RBK.