NRK Meny
Normal

– Krekar er mye verdt i reklameinntekter

KYRKSÆTERØRA (NRK): At mulla Krekar ikke kom til Kyrksæterøra da han slapp ut av fengsel på søndag var helt greit for ordføreren - og noe positivt har Krekar bidratt med til nå.

Mulla Krekar til Kyrksæterøra

Ordfører Ståle Vaag syns Krekar bare kan bli i hovedstaden.

Foto: Scanpix/NRK / Scanpix

Ordfører i Hemne, Ståle Vaag (Ap), mener Krekar bare kan bli værende i Oslo.

– Hvis han ikke kommer hit likevel nå, så sitter vi i kommunen igjen med veldig mange plusser. All den pressedekningen som vi har fått er sikkert verdt hundrevis av millioner i reklameinntekter, sier Vaag til NRK.

Blitt satt på kartet

Vaag er tydelig på at skulle Krekar komme til Kyrksæterøra likevel, er de klare til å ta han imot, men ordføreren håper de slipper det.

– Jeg skjønner ikke at det skal hjelpe å sende han på ut landet, når vi ikke får sendt han ut av landet. Vi har internett her hos oss også. Så om han sitter hos oss, eller i Oslo, har ingenting å si, understreker Vaag.

Ordføreren er likevel glad kommunen og bygda har blitt satt på kartet.

– Det er jo nettopp det man jobber for hele tiden som ordfører, så det er positivt. Jeg tror ikke det er så mange i Norges land nå som ikke har fått med seg hvor Hemne kommune og Kyrksæterøra er, sier han.

– Ikke overrasket

Nils Kristian Moe

Politimester i Sør-Trøndelag, Nils Kristian Moe

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Ifølge politimesteren i Sør-Trøndelag, Nils Kristian Moe, er det akkurat som forventet at saken nå skal opp i tingretten.

– Jeg er ikke overrasket over saken blir rettslig prøvet og flyttingen derfor utsatt, det har vi i politiet vært forberedt på hele veien. Så nå blir det spennende å se på tirsdag hva som skjer videre, sier Moe til NRK.

Politimesteren understreker at de er godt forberedt skulle Krekar plutselig bli sendt til Trøndelag likevel.

– Å passe på folk som har meldeplikt er ikke noe nytt for oss. Dette ligger innenfor det vi er satt til å håndtere og jeg har et veldig avslappet forhold til om han kommer hit eller ikke. Blir det sånn så forholder vi oss til det, avslutter Moe.

Kyrksæterøra, sett fra Stølan

Hit skal egentlig Krekar: Kyrksæterøra, sett fra Stølan.

Foto: Glenn Thomas Nilsen