Hopp til innhold

– Jeg ville gitt filmen terningkast seks

Den populære TRIO-gjengen, kjent fra NRK Super, har i kveld verdenspremiere på seriens første film. I underkant av tusen trønderske skolebarn fikk i dag se filmen, før skuespillerne.

TRIO premiere

Skuespillerne Naomi Lien Hasselberg, Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Henrik Hines Grape skal i dag på sin første verdenspremiere i Trondheim.

Foto: Nordic Stories

– Vi er så nervøse og spente som vi skal være. Skuespillerne har ennå ikke sett filmen, så det blir ganske spesielt å gå rett inn i en kinosal etter en førpremieren for å møte et så stort publikum, forteller produsent Rune Trondsen.

Rune Trondsen

TRIO-produsent Rune Trondsen er spent før kveldens verdenspremiere.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

NRK Super serien TRIO har hatt tre sesonger på TV, i kveld har TRIO-gjengen verdenspremiere på seriens første film, i Trondheim.

I «Jakten på Olavsskrinet» følger vi vennegjengen TRIO som jobber med å løse det store mysteriet om den myteomspunne Olav den hellige.

Før kveldens festpremiere fikk rundt tusen trønderske skolebarn vært med på en førpremiere. Der var stor enighet om filmen.

Ida Nygård og Ane Landrø

Ida Nygård og Ane Landrø er begge 10 år og elever ved Hårstad skole. De gir filmen terningkast seks.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Jeg ville gitt filmen terningkast seks, forteller Ida Nygård på 10 år.

Stort å spille i Nidarosdomen

– Det er veldig hyggelig å ta bilde med alle de som liker trio og støtter oss, forteller Naomi Lien Hasselberg, som spiller hovedrollen Nora.

– Det var veldig gøy å få spille i Nidarosdomen. Vi fikk også spille på orgelet, det er det ikke så mange som får så det var veldig stort.

TRIO skuespillere

Naomi Lien Hasselberg (t.v.) og medspiller Franziska Tørnquist syntes det var stort å spille i Trondheim.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

For Ida Nygård var det ekstra gøy at filmen var spilt inn i Trondheim.

– Det er veldig morsomt og kult at filmen foregår i Trondheim. Det er jo der vi bor så kan andre få se hvordan det er her. Det er gøy å se steder vi har vært før.

Klokken 18 er det verdenspremiere og nervene er fortsatt høye.

– I kveld er første gang vi ser filmen med publikum. Det er enkelte punkter gjennom filmen vi håper på skrik av både latter og skrekk, vi får håpe reaksjonene blir som forventet, sier Trondsen.

Viktig å vise Norge

Filmen har kinopremiere 17. februar, men i forkant skal skuespillerne på en liten Norgesturné med stopp i Svolvær, Lillehammer, Oslo og Trondheim.

Med denne filmen ønsker Trondsen å vise at Norge er mer enn Oslo.

– De fleste norske filmer blir spilt inn i studio eller i nøytrale områder. Jeg synes det er viktig å lage filmer utenfor Oslo. TV-sesongene har hovedsakelig blitt spilt inn i Skjåk i Gudbrandsdalen og filmen både der, i Trondheim og i Lofoten. Det er sjeldent noen gjør det.

Han ønsker å ta med kinopublikummet på en reise gjennom Norge.

– Vi har fått støtte fra lokale filmfond til å gjennomføre disse innspillingene. Og det er jo helt fantastisk at vi fikk lov til å spille inn inne i Nidarosdomen. Vi ønsker selvfølgelig å komme tilbake å takke og det gjør vi med denne Norgesturnéen.