Hopp til innhold

– Gamsten trekker folk

Fem dager før årets første seriekamp er Rosenborg Ballklub 400 sesongkort unna målet om 7500. Daglig leder i RBK mener Morten Gamst Pedersen er noe av grunnen til det.

Gamsten til RBK

Daglig leder i Rosenborg tror Morten Gamst Pedersen drar et stort publikum til Lerkendal under årets seriestart.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Vi merker en positiv utvikling i salg av sesongkort, og kjøpet av Gamsten har en god effekt, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, til NRK.

Dyrhaug tror også de kommer til å få et stort publikum på Lerkendal etter billettsalg i luka.

– I fjor hadde vi en økning på mellom 12 og 13 prosent. Jeg håper at trønderne kjenner sin besøkstid, fotball er mye bedre på Lerkendal enn på TV, sier Dyrhaug.

«Gamsten-effekten»

Dyrhaug synes det er veldig trivelig å få Gamst Pedersen med på laget. Han mener også selv at han har blitt tatt godt imot.

– Folk har vært positive hele veien. Det er kjekt når folk ønsker deg vel, så får vi bare håpe at de fortsetter med det, sier Gamst Pedersen til NRK.

– Merker du noen Gamsten-effekt på trønderne?

Sesongen har ikke begynt ennå, så jeg vet ikke om det blir en Gamsten-effekt. Jeg håper derimot det blir en bra Rosenborg-effekt, sånn at vi kan få ut det potensialet vi har i laget, sier fotballspilleren.

Dyrhaug mener det er vanskelig å måle effekten i kroner, men at han har fått mye oppmerksomhet den siste tiden er det ingen tvil om.

– Tippeligaen trenger profiler, og vi har mange nå, deriblant Morten Gamst Pedersen og det er vi veldig glad for, sier Dyrhaug.

Selv ser ikke Gamsten på seg selv som bedre enn andre, men han vil gjerne hjelpe folk til å yte sitt beste.

– Jeg har lyst til å bidra til at folk kommer på kampene våre, men jeg skal ikke gjøre det alene, vi er et lag, forteller Gamsten.

– Trønderne gleder seg

Dyrhaug merker mye positivitet rundt kampene i år, og et tegn på det var treningskampen på søndag. Da var 600 tilskuere på plass i Abrahallen.

– Det var dobbelt så mange publikummere som på treningskampen for 14 dager siden. Vi merker at seriestarten nærmer seg og at trønderne gleder seg til fotballsesongen, forteller Dyrhaug.

Og selv om Rosenborg tapte 3–2 mot Stabæk, tror ikke Dyrhaug det kommer til å påvirke seriestarten mot Viking.

– Jeg tror en dårlig generalprøve gir god premiere, og selv om resultatet ble dårlig var spillet ganske bra. Vi må huske at vi ikke vant en eneste treningskamp i fjor, og likevel ble det en bra seriestart, sier hun.