Hopp til innhold

– Føler meg ført bak lyset

Line Sommer Hoel synes Malvik kommune bruker for lang tid på å møte til forhandlinger om erstatningsbeløpet i mobbesaken hun vant før jul.

Line (25) i mobberettssak mot Malvik kommune

Line Sommer Hoel synes kommunen bruker lang tid på å kunne møte til forhandlinger om erstatningsbeløp.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

– Jeg føler meg ført bak lyset av kommunen, som sier at de vektlegger det menneskelige aspektet, og som sier at de forstår alvorligheten i min situasjon, sier Sommer Hoel.

Malvik kommune ble dømt for ikke å ha gjort nok for å forhindre at Sommer Hoel ble mobba på ungdomsskolen.

Kommunen anket saken, men trakk senere anken tilbake.

Skal forhandle erstatningsbeløp

Dommen er rettskraftig, og neste skritt for partene er å bli enige om erstatningsbeløpet. Det har kommunen sagt at de vil løse så raskt som mulig.

Kommunens advokat, Bjørn Morten Brauti, sier at det må utarbeides en helt ny sakkyndigrapport før de vil forhandle om erstatningsbeløpet.

Ifølge Brauti er det krav fra retten som gjør at det nå må utarbeides en helt ny rapport i saken.

–​ Høyesterett sier at det skal utarbeides sakkyndigrapport. Vedkommende som skal utarbeide den må også være helt ubunnet av partene. I det dette ikke finnes tidligere i saken, så må vi ha det, sier Brauti.

Bistandsadvokat Bjørn Morten Pedersen Brauti Russeulykken molde rettssak

Bjørn Morten Brauti er advokaten som representerer kommunen i saken. Han forklarer at Høyesterett krever sakkyndigrapporten.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Han legger til at det erfaringsmessig trengs mellom tre og seks måneder for en sakkyndig å uttarbeide en rapport.

Det betyr at saken neppe blir avslutta før sommeren. Det gjør Sommer Hoel oppgitt.

–​ Jeg vet ikke hva advokaten mener med så raskt som mulig. De mener tydeligvis noe annet med de ordene enn det jeg gjør. Jeg håpet vi skulle komme i forhandlinger faktisk så raskt som mulig, for å se om det om det er mulig å bli enig. Nå ser jeg at for å i det hele tatt utveksle ord i en forhandling, så skal de tråle mine journaler på nytt, sier hun.