NRK Meny
Normal

– Det er en ganske vanskelig pris å få

Årets Amcar-treff ble avsluttet med rekorddeltakelse og utdeling av sjeldne priser.

Årets Amcar-treff er over. 40-årsjubileet har blitt avsluttet med rekorddeltakelse og utdeling av sjeldne priser.

Daglig leder i Amcar Norge, Hilberg Ove Johansen, mener årets treff har gått over all forventning.

Hilberg Ove Johansen

Hilberg Over Johansen er storfornøyd med årets Amcar-treff.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– For å oppsummere enkelt er dette over all forventning og nesten litt magisk. Vi la ut på en turne den 2. juli som skulle ende opp med dette Hot August Nights-arrangementet i samarbeid med Amcar Trondheim. Da vi kom til Trondheim nå på torsdag har det bare gått oppover, forteller han.

Sjelden prisutdeling

Amcar-treffet avsluttes med en stor utstilling på City Syd hvor priser blir delt ut. I år ble en helt spesiell pris delt ut.

– Amcar Trophy- prisen deles ikke ut hvert år. Det er en ganske vanskelig pris å få for det er en del ting som skal stemme. Bilen du viser frem må være ny av året, altså ikke vist frem før. Du kan ikke kjøpe deg til denne prisen, man selv være veldig involvert i restaurering og bygging av kjøretøyet. I tillegg må du ha klart å produsere et ekstraordinært godt resultat, forklarer Johansen.

Til tross for vanskelige kriterier stakk Idar Moan fra Lundamo av med prisen etter årets treff.

Idar Moan

Idar Moan vant den gjeve og sjeldne Amcar Trophy-prisen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Bilen hans holder en veldig høy standard, og det er ikke å ta i en gang. Dersom man ser på originalen er bilen nesten bedre nå, enn da den forlot fabrikk. Moderne virkemidler gjør så at man klarer å rekonstruere bilen med enda bedre resultat, sier Johansen.

Moan har i 25 år samlet deler til sin 1953 Pontiac Chieftain Convertible. Etter å ha brukt 15 år på å restaurere og bygge opp bilen, er han stolt over å motta den sjeldne prisen.

– Jeg er veldig overrasket, takknemlig og ydmyk over den forståelse de har for det arbeidet dette har vært. Jeg blir jo litt stolt når de som bedømmer ser hvilken prestasjon dette er.

Pontiac

Vinnerbilen 1953 Pontiac Chieftain Convertible. Du kan se flere detaljer i bildeserien over.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Det er jo en hobby for meg, det gir meg like mye når jeg holder på som når jeg ser resultatet til slutt, sier Moan.

Ønsker mer blest

Amcar Norge har 18000 medlemmer og under årets treff i Trondheim ble det deltatt med 1300 biler.

Johansen skulle ønske det ble litt mer blest rundt det store motortreffet.

– Hot August Nights er kanskje Norges største treff. Vi skulle ha ønsket oss at Trondheim by tok litt mer innover seg dette engasjementet.

Han forteller at i tillegg til at det er mye engasjement i trøndelagsregionen, har det også blitt hentet inn mange priser her.

– I tillegg til Idar var det flere Trøndere som vant priser i dag. Det er et godt innslag av vinnerbiler fra Trøndelagsregionen.

Amcar Norge har feiret 40-årsjubileum. Mange biler og masse folk samlet på parkeringsplassen til City Syd i Trondheim. Amcar Trophy 2015 ble tildelt Idar Moan.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25