Hopp til innhold

5000 isoporkasser brant

Om lag 5000 isoporkasser ble ødelagt i en brann hos bedriften Salmar på Frøya søndag morgen.

Invomar på Frøya

5000 isoporkasser ble ødelagt i en brann på Frøya søndag.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Brannen ble meldt til politiet i 08-tida, og to brannbiler rykket ut til stedet.

– Mye røyk

– De fant ut at det brant i et lager med isoporkasser, og det var ganske mye røyk i området. Ingen personer oppholdt seg i nærheten, så det er snakk om materielle skader, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Raskt kontroll

Brannvesenet fikk kontroll over flammene i løpet av ganske kort tid, men alle fiskekassene ble ødelagt i brannen. Lageret er bygd slik at det var forholdsvis enkelt å få kontroll over situasjonen. Derfor var det ikke noen fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger.

Det var ansatte hos Salmar som oppdaget brannen, og varslet politiet.

Produksjonen fortsetter

Fabrikkeier Gustav Witzøe er tydelig på at Salmar skal kunne holde produksjonen igang. – Enten ved nyfabrikken eller ved å flytte tilbake til det gamle anlegget, siker han til avisa Hitra-Frøya .

– Det er for tidlig å si om hvordan dette påvirker driften på mandag. Hele anlegget må vaskes ned etter brannen. Men uansett skal vi kunne produsere. Hvis det blir sånn at vi ikke kan åpne Innovamar, kan vi bruke det gamle anlegget og starter produksjonen der i morgen, sier Witzøe til hitra-froya.no.