Hopp til innhold

21 evakuert etter brann i Trondheim

21 beboere fra en nabogård ble evakuert da det begynte å brenne i en ubebodd boligblokk i Elgeseter gate i Trondheim sentrum lørdag morgen. Jugendgården fra 1911 er trolig totalskadd i brannen.

Brann i Trondheim

Brannvesenet forsøker å slukke brannen i den gamle Jugendgården i Elgeseter gate.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Brannen ble meldt i 06.20-tida, og brannvesenet rykket raskt ut til gata som ble sperret av for trafikk. Bygningen en fraflyttet og plombert, opplyser politiet.

Røykteppe

– Det ryker fra blokka og det ligger et røykteppe over hele området, og vi kan ikke utelukke at flere blir evakuert, sa politiets operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund til NRK i 07-tida.

Naboene blir bedt om å holde vinduer og dører lukket på grunn av all røyken. Ifølge politiet er det ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen.

– Vi kjenner ikke brannårsaken foreløpig. Vi ber folk seg unna, og det raser litt fra taket. Vi håper å åpne en trase langs gata slik at bussene kan passere. Men Elgeseter gate vil foreløpig ikke bli åpnet for ordinær trafikk, sier politiets innsatsleder på stedet, Solveig Eide, til NRK i 08.30-tida.

Ved 10-tida ble Elgeseter gate åpnet for buss- og utrykningskjøretøy.

Solveig Eide politiet i Trondheim

Solveig Eide er politiets innsatsleder på brannstedet i Elgeseter gate.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Trolig totalskadd

Brannvesenet jobber på stedet for fullt, og mener det ikke lenger er fare for at det oppholder seg folk i gården, opplyser brigadeleder Ivar Stenstvedt til NRK.

De mener gården er totalskadd, fordi brannen har spredd seg til alle etasjene i bygget. Men byantikvar Mette Bye sier til Adresseavisen at den verneverdige bygningen kan berges.

Brann i Trondheim

Det brenner i takkonstruksjonen i boligblokka i Trondheim sentrum.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Brannvesenet opplyser at slukkingsarbeidet vil pågå utover dagen, og ber folk holde seg unna på grunn av røyken i området som nå trekker ned mot Trondheim senrum.

Jugendgård fra 1911

Den karakteristiske Jugendgården i Elgeseter gate ble bygd i 1911, og har vært både studenthjem og pensjonat. Det var tidligere planer om at gården skulle rives, men politikerne snudde og ville i stedet bevare den og to andre lignende bygårder i området. Den er nå vernet.

Det er Trøndelag fylkeskommune som eier gården. Den har stått tom i noen år, i påvente påvente av avklaringer rundt trafikkløsninger i området.

Brann i Trondheim

Brannvesenet jobber for fullt med å slukke brannen i Trondheim sentrum.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK