Hopp til innhold

- Ryggsmerter kan skyldes knivdrap i tidligere liv

Kommunelegen i Hemne mener smerter kan forklares med ting som har skjedd i ditt forrige liv.

Hans Holger Ahlsdorff, kommunelege i Hemne

Kommunelege Hans Holger Ahlsdorff sier han hjelper pasientene sine med regresjonsterapi.

Foto: privat

På samme måte som traumer i barndommen kan føre til symptomer og sykdom, mener kommunelege Hans Holger Ahlsdorff hendelser i tidligere liv kan prege helsen vår.

Finner traumer

– Gjennom hypnose fører jeg pasienten tilbake til disse traumene. I alle bor det minner fra tidligere liv. Denne terapien kan brukes på angst og depresjoner, men også fysiske smerter, sier Hans Holger Ahlsdorff.

Denne hypnoseformen kalles regresjon. Pasientene blir ledet inn i hypnosen gjennom en guidet meditasjon.

– En pasient trodde han fikk hjerteinfarkt, men det som skjedde var at han ble drept. En annen gang opplevde jeg at en person i hypnose begynte å snakke et annet språk, sier Ahlsdorff til Adresseavisen.

Skjønner at folk er skeptiske

Han skjønner at folk er skeptiske, han var selv veldig kritisk før han ble tvunget til å være med på en regresjon da han tok hypnoseutdanning. I dag har han Norges første master i hypnoterapi.

– Jeg opplevde at jeg var en ridder i middelalderen, etter behandlingen var smerter jeg hadde i mage og ører borte. Det er det mest fascinerende jeg har opplevd i hele mitt liv.

Ahlsdorff er ikke redd for å bli oppfattet som useriøs, for han mener resultatene av behandlingen er så bra.

– Jeg spør meg selv hver eneste dag hvorfor dette ikke brukes mer av leger i behandlingen av pasienter. Det kan hjelpe pasienten veldig mye.

Bruker også tradisjonell medisin

Selv bruker han hypnose daglig, han mener kombinasjonen mellom tradisjonell medisin og regresjonsterapi er en god kombinasjon.

Gjennom regresjon kan man ifølge legen finne traumet som ligger i bunnen og bearbeide dette. Men noen sykdommer kan man ikke behandle på andre måter enn med medisin.

– Du kan ikke nekte en diabetiker insulin, sier Ahlsdorff. Han synes heller ikke dette er en behandlingsform som passer for alle.

– Lite med medisin å gjøre

Fungerende fylkeslege i Sør-Trøndelag, Ragnar Hermstad, mener det er uvanlig at en lege bruker episoder fra tidligere liv i behandlingen av pasienter.

– Å tro på tidligere liv er en trosretning og har lite med medisin å gjøre. Men akupunktur og hypnose er aksepterte behandlingsformer for norske leger, sier Hermstad til avisen.

Han synes alternative behandlingsmetoder er helt greit så lenge det blir gjort klart for pasienten at dette ikke er en del av den vanlige behandlingen, og at det blir gjort på fritiden.

Ahlsdorff er aldri blitt klaget inn til Helsetilsynet. Han er i ferd med å avslutte som kommunelege i Hemne. I slutten av juni reiser han tilbake til sitt hjemland Tyskland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Siste fra Trøndelag