- Skuffa ansatte

De ansatte ved Nortura i Trondheim er skuffet over at ledelsen vil legge ned anlegget.

Nortura
Foto: NRK

Nortura vil legge ned foredlingsanlegget på Tunga og flytte det til fire andre steder i Norge.

Stemninga blant de ansatte er svært dårlig etter at dette ble kjent i tirsdag.

- Stemninga har vært mer eller mindre som en jo-jo. Vi har hele tiden levd med den troen at vår kompetanse har vært god. En del av de ansatte er sjokkerte over avgjørelsen, sier klubbleder Rune Heim.

Sparer penger

Konsernledelsen i Nortura vil spare 50 milloner årlig på å legge ned foredlingsaktiviteten i Trondheim. Og med nedleggelse av anlegg på Oppdal, Fosen og i Namsos, blir flere hundre ansatte berørt av sparekniven. Selv om det skal bygges et nytt slakteri i Malvik så er det ikke jobb til alle forteller kommunikasjonsdirektør Nina Sundquist.

- Det er det nok ikke. Vi skal ha 200 medarbeidere på den fabrikken i Malvik. Det vi gjør nå er å ha samtaler med alle som opplever situasjonen som vanskelig. Vi har tenkt å bidra sterkt til at folk skal få seg nytt arbeid, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundquist i Nortura.

Tapt slag

En eventuell nedleggelse i Trondheim vil ikke ha noen innvirkning for planene om det nye slakteriet i Malvik som skal står ferdig om ett år. Konsernstyret skal ta endelig avgjørelse i saken 28. mai. Men ansatte i Trondheim mener at salget allerede er tapt.

- I et stort konsern blir vi ganske små. Jeg tror kampen mot å flytte foredlinga til Malvik er tapt, sier Heim.

NRK Trøndelag akkurat nå