- Kommunen driver utpressing

Motorsykkelklubben Mongols mener kommunen driver utpressing for å unngå å få dem som innbyggere.

MONGOLS MC

UTPRESSING: Motorsykkelklubben Mongols mener kommunen presser megler og selger av Borg-gården for å hindre salg til MC-klubben.

Foto: MONGOLS MC SCANDINAVIA

MC-klubben Mongols Scandinavia ønsker å etablere seg i Norge og har lagt inn i et bud på et 400 kvadratmeter stort hus i Leksvik i Sør-Trøndelag. Planen er at huset skal fungere som klubblokale for Mongols' avdeling for Jämtland og Trøndelag.

Klubben har lagt inn et bud på 3,9 millioner kroner på det gamle samvirkelaget på Hindrem i Leksvik. Etter massiv motstand i lokalmiljøet, ble budet onsdag ikke besvart av husets selger.

Bygda mobiliserer

Verken ordfører eller lensmann er begeistret for å få MC-klubben til kommunen og legger ikke skjul på at de vil gjøre alt de kan for å unngå at klubben får kjøpt huset.

Mongols er nå klare for å øke budet på Borg-gården, sier klubbens president Jonar Bergdahl til NRK.

– Vi er fortsatt interessert. Vi har penger nok til å øke budet, sier Bergdahl.

– Ingen meglere vil ha jobben

Einar Strøm

Leksvik-ordfører Einar Strøm vil hindre klubben i å etablere seg i området.

Foto: Nord-Trøndelag fylkeskommune

Nå er det ingen som kan håndtere et eventuelt nytt bud fra motorsykkelklubben, for megleren som mottok budet på 3,9 millioner kroner, Heimdal Eiendomsmegling, trakk seg fra oppdraget.

Ordfører i Leksvik, Einar Strøm ( Sp) tror ikke Mongols vil finne noen ny.

– Akkurat nå er det ingen megler i Norge som vil håndtere et tilbud fra dem, så jeg tror de bør la pengene ligge i kofferten, jeg, sier Strøm til NRK.

Énprosent-klubb

Mongols MC er, ifølge sine egne nettsider, en såkalt énprosent-klubb i likhet med Hells Angels og Bandidos. Ifølge Wikipedia stammer begrepet fra American Motorcyclist Assosiation, som har uttalt at 99 prosent av alle motosykkelklubber i verden er lovlydige.

Kommunen har hatt folkemøte synliggjøre den massive motstanden mot at MC-klubben blir etablert og lokale innvestorer har vært inne i bildet for å kjøpe det aktuelle bygget.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Borg-gården i Leksvik

Borg-gården i Leksvik står på handlelisten til Mongols MC.

Foto: Trond Moksnes

Utpressing

Mongols MC er oppgitt over kommunens håndtering av klubbens interesse for eiendommen. Presiden Bergdahl mener kommunen driver regelrett utpressing.

– Kommunen har drevet utpressing mot eiendomsmegleren og selgerne av huset, sier Bergdahl til NRK.

Ordfører Strøm avviser bestemt at kommunen bedriver utpressing.

– Det gjør vi slettes ikke. Vi står opp for verdier vi tror på og de her tror vi ikke på. Det vil ikke være bra for oss å være brohode for en énprosent-klubb i Norge, sier Strøm.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.