NRK Meny
Normal

- Trondheim er for stor til bare en avis

I fjor relanserte Dagsavisen Drammens gamle arbeideravis. Nå skal de gjøre det samme i Trondheim.

Dagsavisen til Trondheim

Sjefredaktør Eirik Lysholm og utviklingsredaktør , Lars West Johnsen er klar for å planlegge den nye arbeideravisa i Trondheim. Her fra lanseringa av det som var Drammens gamle arbeideravis. Den ble relansert av Dagsavisen i fjor, de skal kjøre samme modell i Trondheim.

Foto: Marte Gjærde, Dagsavisen

– Vi leste i adressa at LO var i ferd med å gi opp Arbeideravisa. Vi synes dette er en spennende mulighet, så nå starter vi prosjektering med navnet Dagsavisen Arbeideravisa, sier sjefredaktør og administrerende redaktør Eirik Lysholm i Dagsavisen.

Torsdag ble det kjent gjennom avisa Vårt Land at Dagsavisen hadde sikret seg rettighetene fra LO til å ta over Arbeideravisa.

Blir konkurrent

I fjor relanserte Dagsavisen det som var Drammens arbeideravis, Fremtiden. De har tenkt å kjøre samme modell i Trondheim. Sjefredaktøren mener Trondheim er en alt for stor by til å ha bare ett avismiljø.

– Vi ønsker å konkurrere med Adresseavisen. Vi trenger ikke så mange abonnenter heller. Får vi 3000 er vi fornøyd. Mer lokaljournalistikk er bra for lokaldemokratiet, sier Lysholm.

Nå skal Dagsavisen utarbeide rammene for den nye Arbeideravisa. I Drammen er det fem årsverk. Den nye avisa blir noe i nærheten av det.

– Vi legger Dagsavisen sin riksutgave til grunn, og bytter ut mellom 8 til 12 sider med lokale nyheter, sier Lysholm.

Behandles i sommer

Nå skal Dagsavisen finne seg et trykkeri den nye avisa kan trykkes i.

– Jeg har trua på dette, Trondheim er en alt for stor by til å ha bare ett stort avismiljø, sier Lysholm.

Den 16. juni skal styret i Dagsavisen behandle ideen om den nye arbeideravisa i Trondheim.

– I første omgang satser vi på papir. Det har fungert godt i Drammen, og det vil være sporet jeg vil gå etter. Det som er viktig er at vi sikra oss muligheten til å gi ut arbeideravisa, sier sjefredaktøren.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25