Ramona Lind i Nord-Troms tingrett
Foto: Pål Hansen / NRK

Vogntogulykke på E8 i retten

Oppsummert

Nord-Troms tingrett skal avgjøre om den litauiske trailersjåføren, som var involvert i en alvorlig trafikkulykke på E8 i Balsfjord, skal straffes. Ramona Linds sønn fikk livstruende skader. Hun har siden ulykken kjempet for bedre forhold på veiene.

 • Ber om fire måneder fengsel

  Statsadvokaten ba i sin prosedyre om at den tiltalte vogntogsjåføren får fire måneder fengsel og mister førerretten på norske veier i tre år, melder Nordlys. Rettssaken mot den litauiske trailersjåføren som kolliderte med 22-årige Charlie Dan Lind var tirsdag opp i retten.

 • Politivitne om vogntogulykka

  For høy hastighet på glatt føre var i hovedsak årsaken til ulykka, sa en politiekspert som undersøkte ulykkesstedet og kjøretøyene like etter ulykken i Balsfjord i januar. Ifølge vitnet brukte trailersjåføren motorbrems i et forsøk på å redusere hastigheten. Dette førte til at tilhengeren mistet feste, og kom ut av kontroll.

 • – Forholdene førte til ulykken

  – Sterk vind og skrå veibane var hovedårsaken til at jeg mistet kontrollen på tilhengeren, sa den tiltalte trailersjåføren i sin forklaring i retten. Han mener han ikke kjørte uaktsomt, da tilhengeren traff en møtende personbil.

 • Aktor: Sjåføren var uaktsom

  Aktor Tor Børge Nordmo sa i sitt innledningsforedrag i retten i formiddag, at han mener at den tiltalte sjåføren var uaktsom da han kolliderte med personbilen. Han kjørte ikke slik man kunne forvente ut fra vær og føreforhold denne dagen.

  Tor Børge Nordmo
  Foto: Pål Hansen / NRK

Nyheter fra Troms og Finnmark