Valget i Finnmark 2015

Oppsummert

Her får du de ferskeste målingen fra valget og oppdaterte reaksjoner fra hele fylket.

 • Høyre er størst i fylkeshovedstaden

  Høyre er nå det største partiet i Vadsø med ti representanter og en valgprosent på 37,9. Vadsølista ser ut til å ha fått to nye representanter inn og Miljøpartiet de Grønne har også fått én representant inn i kommunestyret. Venstre mister sine to mandater og KrF mister en av sine to. Arbeiderpartiet har nå 8 representanter.

 • Høyre tapte i Tana

  I Tana har Høyre tapt fire av sine representanter med kun 7,6 prosent av stemmene. Senterpartiet mister også en representant. Frp går fram og har fått en ny representant på plass. Arja har fått to representanter og Samefolkets Parti har også fått en. Arbeiderpartiet er størst med 47 prosent av stemmene og ni representanter i kommunestyret.

 • Senterpartiet størst i Måsøy

  I Måsøy kommune er det Sp som har gått fram med tre nye representanter. Arbeiderpartiet mister én stemme og Høyre mister fire. Det betyr at Senterpartiet er det største partiet i kommunen med 45,5 prosent av stemmene.

 • Høyre størst i Porsanger

  Tverrpolitisk liste i Porsanger har fått inn tre nye representanter på bekostning av Frp, som mister to, og Arbeiderpartiet som mister en representant. Høyre er dermed det største partiet med sju representanter mot Arbeiderpartiets seks.

 • Ap sikrer seier i Nordkapp

  I Nordkapp kommune er det fortsatt Arbeiderpartiet som står sterkt med 54,7 prosent av stemmene. De ser ut til å få inn ett ekstra mandat til 10 representanter i kommunestyret. SV taper to, mens Venstre får to mandater. Høyre står på stedet hvil med fire representanter.

Laster innhold, vennligst vent..