Valgsending
Foto: NRK

Valg i Troms 2015

Oppsummert

Les alt om valget i Troms. Her finner du oversikt over det meste som skjedde på valgnatta.

 • Nærmer seg løsning i Karlsøy

  I Karlsøy forhandler fire partier om makta i kommunestyret. Det er Fremskrittspartiet, Senterpartiet, SV og Felleslista for Ringvassøy, Reinøy og Rebbenesøy som kan gå sammen og få flertall med tolv av sytten representanter. Frank Harry Pettersen (Frp) sier de trolig er forhandlet ferdig tirsdag kveld.

 • Disse skal styre i fylket

  Det er nå er klart hvem som skal samarbeide i det nye fylkesrådet. Arbeiderpartiet har fått med seg Senterpartiet, Venstre og KrF i en allianse som teller 20 av 37 fylkestingsrepresentanter. De kommende ukene skal de bruke til å utarbeide en felles politisk plattform. – En av fellesnevnerne vil være å styrke det regionale perspektivet, og et sterkt nordnorsk samarbeid, sier Cecilie Myrseth i Arbeiderpartiet i en pressemelding.

 • Politisk enighet i Nordreisa

  Lørdag ble Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne i Nordreisa enige om et politisk samarbeid i perioden 2015-2019. Aps Øyvind Evanger blir ordfører, og Sps Olaug Bergset blir varaordfører, står det i en pressemelding. Avtalen innebærer også at det nedsettes et arbeidsutvalg bestående av samarbeidspartene, som har som mål og utarbeide felles politiske plattform i en del saker innen 1.oktober.

 • Bremnes fortsetter som ordfører

  Torsdag kveld ble det klart at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti skal samarbeide i Harstad – og Marianne Bremnes (bildet) fortsetter som ordfører.

  Ordfører i Harstad Marianne Bremnes (Ap).
  Foto: Mathis Eira / NRK
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Erna Solberg siterte Arnold Schwarzenegger for å fortelle valgvaken at Høyre skal komme sterkere tilbake i 2019.
Bli med bak scenene i valgsendingen vår.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo på Nordnytt

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo